Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 04/22/12

saya sayang adik saya!!!!








bila d perantauan lama-lama cam ni benda yg paling aku rindu kat sabah adalah adik kecil aku...walaupon bila kat rumah aku selalu gaduh dia tapi aku tetap akan rasa rindu kat dia bila berjauhan....huhuhu...sedih rasa hati ini...cewah...
adik aku nama Ali Saiban berbin kan bapak aku cuz dia adik aku lah..hahahaa..full name dia Ali Saiban bin Julijin...kitorang panggil dia Buntat atau Ali...nama dia tu sebenarnya gabungan dari datuk-datuk aku iaitu Ali is datuk aku belah mak aku..kira abang datuk aku kalau aku ta salah lah...sai tu Said...ayah my dan. n ban tu Bandahala...ayah my mom...so adik aku ni macam datuk-datuk lah..hahahaha...

sekarang dia dah berumur 3 tahun lebih...still kecik lagi...kitorang beza 17 tahun tau..hahahaa..boleh bayangkan ta?????? 

aku ingat lagi...jahat my family cuz mereka ta gitau aku pon yg aku bakal ada adik time tu..time tu aku form 5......aku dapat tau pon sendiri...dari message kakak aku ngan kawan dia...damn...bila dapat tau aku terus lari rumah...bayangkan aku lari g rumah kazen aku..hahaha...kalau d ingat balek...buat malu aku saja tau....gggrrrrrrrr...

pas tu aku ta layan mak aku nih...marah la konon-kononnya kan...my dad pon aku ta peduli...sampai lah kakak aku gitau bapak aku suruh belikan handphone tuk aku....kakak aku cakap komfem aku ta marah lg...dapat ta my dad pujok aku?????? yes!!!!! komfem lah dapat..ahhahaa...dapat handphone terus aku lupa marah aku kat mereka..hahahaha...budak-budak kan biasalah...




aku suka sangat gaduh budak ni..hahahhaa...dulu dia kecik-kecik cam budak pompuan ja aku tengok..puteh..comel...gendut..tp ta lawan lah kecomelan aku time kecik..iklan jap..hahahahaa...dulu dia suka nangis...nangis aku punya sebab lah...sampaikan my mom marah kat aku sebab buat dia nangis..hahahahaha...


time ni aku lah yg bagi dia nangis..hahahaa..aku memang suka sangat bagi dia nangis ni...kadang-kadang perasaan cemburu kat dia tu still ada...tp sekarang dah ta adalah...buat apa nak cemburu kat dia..buang masa aku ja...ta nak ngaku...





aku suka buat dia cam budak pompuan..hahaha...dulu dia memang cam budak pompuan pon..comel ja bila bg dia pakai tudung..hahahaha...sesuai sangat..dia ni pon cemburu kat aku..perassan...bila aku pakai tudung mak aku pernah dia marah aku...nangis..hishhh..jelez ah tu ngan aku uh....



budak ni juga suka ambek barang-barang aku...dia dah la ambek spek aku dah tu dia kikis kat simen...budak ni memang..kan aku dah cakap dia ni pon jelez kat aku sebenarnya...aku ta boleh terima kenyataan aku ada adik dah..hahahaha...





tengok budak ni...tiada yg boleh dia main...sampai main tapuk-tapuk dalam almari tv sendiri-sendiri...cian dia tiada kawan budak kecik kat rumah....dia sorang ja budak-budak kat rumah tu...tu yg dia macam orang tua ja tu..hhahaaa...








aku rindu sangat kat dia sebenarnya...kat rumah kitorang selalu tinggal berdua ja...kakak-kakak n abang aku kerja jauh...study jauh...kakak aku semuanya kerja kat kota kinabalu...abang aku study kat johor...so memang kami berdua ja lah yg tinggal kat rumah...now aku pon study kat perak so dia saja teman mak aku dikala siang hari...my dad kerja siang...malam baru nampak kat rumah...


























kitorang adik beradik 6 semuanya..masuk my mom n my dad semuanya ada 8 orang...meriah kan kami..sangat banyak..hhaahhaa..tp semuanya jarang ada kat rumah...kakak-kakak aku kerja..abang aku study...budak ni sorang ja lah kawan aku bermain..dah la rumah kitorang dalam hutan so memang kitorang ja lah yg selalu bermain...
kadang-kadang aku kesian kat adik aku, dia lambat belajar bercakap cuz tiada kawan...mom n dad aku komfem-komfenya dah lurus bercakap..dah tua kn..ahhaha..so dia memang lambat cakap...

aku rindu sangat kat dia...dia sorang ja adik aku..alhamdulillah...kalau banyak aku ta tau aku nak lari mana g pas ni..hahahaha...








.



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy