Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 2012

us....

























☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

10 NOVEMBER 2012












* gambar ni walaupon edit bagai...tetap tidak memikat hati...ni camera phone my dad la ni...so old nokia...
but nampak happy semuanya d situ..hahahha...bakal ibu mertua ku menyarungkan cincin d jari daku yang kurus kering ini..cewahhhh...muaahahahha...





ni saja yang mampu ku beli d felda dalam hutan tu...ni saja mampu aku beli dan beri kepada bakal tunang aku that time...cian dia...tapi cokolat sodapppp okei...




Alhamdulillah...secara rasminya kami telah diikat dengan hubungan pertunangan..sudah 18 hari aku menjadi tunang Encik Muhammad Royley...happy..bersyukur...semangat...tidak boleh d ceritakan bertapa gembiranya hati daku ini...
walaupun dengan majlis yang so so simple (majlis ke?????) yang berbajetkan bajet yang rendah tapi aku tetap rasa bahagia..maklumlah sapa tidak bahagia menjadi tunangan orang kan kan kan...walaupun dengan kelang kabutnya tapi tetap berjalan dengan lancar...
my mom say kalau bertunang tidak bagus d besar-besarkan dan d heboh-hebohkan...tunggu kawin baru jemput sanak-saudara..so jangan terasa ya para saudara-saudara sekalian..
nanti kawin pon insyaallah dengan majlis yang sederhana saja...yang penting bahagia right????

that time im so nervous...tidak mampu berkata apa-apa..just smile * ____________ * hahahahhaa...macam orang gila sengeh-sengeh...







☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

coming soon....























☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Married plan...

cooltext600173013.png (292×134)








dup dup hati aku bila berfikir pasal kawin...aku muda lagi lah mau kawin..hahahhhaa...tapi bila fikir-fikir balik n balik aku decide aku mau kawin awal lah...gedik awww..hahaha..nevermind...
kawin awal ni banyak kebaikannya..banyak juak keburukannya maybe...sal keburukan tu aku tidak komen mana-mana lah...aku belum kawin lagi so aku tidak lah boleh komen keburukan pasal kawin mengawin ni...tapi seriously bila tengok gambar-gambar kawin orang lain aku sayu sangat...macam mau balik kampung terus ni bagi tau mak aku yang aku mau kawin....hihi gedik kan kan kan...


tapi alhamdulillah my sista dah bagi cadangan tu terlebih dahulu dari aku...so aku tidak lah susah-susahkan diri tuk atur ayat bagai mau bagi tau mak aku sal kawin mengawin ni...now tinggal tunggu masa tuk kami bedua face to face ngan my dad saja lagi...pas tu terpulanglah antara d bagi ka tidak...dalam hati aku bedoa 1000000x tuk dengar my dad say yes nanti..hmmmm...
dari dengar orang-orang kampung becerita, buat malu keluarga bagus kawin awal saja lah...lagi pon encik Royley pon dah setuju soooooo lets married...ahhaaa..
semoga seru kami sampai awal...ya la kan, kita cuma merancang Tuhan yg tentukan.bukan tahun ni tahun depan.bukan tahun depan tahun depan-depan la lagi..banyak tahun kan boleh kawin..
dan semoga segala rancangan hidup aku ngan encik Royley berjalan seperti yg kami berdua rancangkan...amin...

kredit gambar-gambar ni semua aku curi dari blog http://irinenadia.blogspot.com siapa yg tidak kenal budak comel ni kannnnn....
aku bukan curi..ggrrrrrr..tapi kira curik la cuz tiada minta izin ni dari empunya..hehehe..sory!!!


* i think she lagi muda dari aku...napa dia boleh kawin muda aku tidak kan....she my inspiration about kawin-kawin ni...
* hari-hari round blog dia tengok gambar-gambar kawin dia..hahahaha...






☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Muhammad Royley Dusiton Abdullah

cooltext600173013.png (292×134)







14 september 2012 yg lalu adalah hari yg membuatkan hati aku sebak sekali...sebak cuz gembira sangat-sangat n sebak nak nangis pon ada juak..hahaha...actually hari tu encik Royley telah bertukar nama ke encik Muhammad Royley.means dia dah bertukar agama dan memilih untuk beragamakan Islam sebagai agamanya....ini bukan isu keagamaan but this my blog so suka hati aku bukan suka hati mak ngan bapak aku nak tulis kat sini...hati aku punya suka kan kan kan..hahahaahhahaa...back to story yg aku nak story mory adalah encik kesayangan aku dah menukar nama seperti yg tertera d atas...bersaksikan kawan-kawan kami c rahmat dan c jimie dan berimamkan ustaz yg kat jhiens tu dia pon mengucap 2 kalimah syahada.
aku time tu mau ketawa ada mau nangis pon ada juak..mana tidaknya, ustaz tu balik-balik buat lawak..cool gila ustaz tu.lawak lg.tp aku memang takut 1 benda ni....aku takut untuk mengajar dia ilmu agama islam ni...sedangkan aku pon tunggang tebalik agama ni apakan lg au ajar dia.silap-silap aku yg d ajar balik...amak matai la saya....tapi aku memang gembira sangat-sangat. tidak terkata...now kami tengah urus segala urusan yg berkaitan untuk dia lebih mendalami agama islam ni...semoga pembelajarannya d permudahkan...amin....





☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

if !!! membuat mereka happy...









if i can break my own head i will...to make them happy...to make them happy...feel like watching a clawn make jokes n the bird sing cheerful...
thank you very much for appreciate my suffering, n to punish 1 of my joy...not the best, if my pain embroidered mourning loved ones makes all happily march along the coast ???? i  promise...will let my head in the mashed truck 12 tires...












TERIMA KASIH SEMUA!!!!





☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

majlis makan malam pra graduan (entry yg sangat-sangat banyak gambar!!!)

 











1 june 2012 yg lalu...dah memang lalu dah pon..hhaha...malam diner yg kitorang nanti-nantikan tu dah berlangsung....majlis ta sampai pon 5 jam...tapi menantikannya mak ai berminggu-minggu lamanya...podaaaa...
dengan ta pandai makeupnya...sekadar tonyoh-tonyoh sembarangan...asal nampak warna-warni ok la tu..hahaha...actually aku ta pandai sangat nak makeup-makeup ni...memang ta pandai langsung lah...

majlis tu aku rasa agak best la juak...cuz aku ta penah g diner sebelom ni...hahahahhaa...cian kan aku...ni akhir semester ni aku pegi la ngan kawan-kawan aku...aku memang rasa best cuz aku duduk 1 meja ngan semua kawan-kawan yg aku rapat n aku suka kawan...tiada yg semak kat meja time tu...aku enjoy sangat makan malam time tu...hahahaha....bertambah-tambah aku makan...



malas nak cita panjang lagi.....tengok ja lah semua gambar-gambar ni...dah membukti kan bertapa happy happu happa nya aku time tu....















tempat pertama pertandingan animasi kolej komuniti pasir salak jatuh kepada Laysia Julijin..hahahahhahaa...ketawa besar aku di situ....


queen n king of the night...my lovely girl ira menang...aku puas ati tengok di menang dari orang lain...walaupon aku ta menang but aku tetap gembira tengok kawan aku sendiri yg menang (ayat macam iri hati) hahahhaa...ta la..seriously aku ta jelous pon tengok ira naik pentas...malahan aku sorak yg paling kuat seport dia...she is my 1st friends okey....













 sweet couple...i like to see ereka berdua ni...cha n is...semoga jodoh kekal abadi my friends....
cha ni kawan ira...budak kelas ira...tapi aku dah biasa ngan dia...sweet ja...baik hati...lemah lembut...maybe tu yg wat is jatuh hati kat dia..hehe...n is ni pulak budak kelas aku....dia pon baik hati...selalu bagi pinjam motor kat aku dikala aku memerlukannya untuk keluar membeli barang or makanan...thanks my friends...






gambar-gambar ni semua dari sumber yg berbeza..harap maklum dengan ketidak seragaman colour n grafiknya..hahaha...
☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

dinner ala-ala arabian....








okey....kat na aku nak cari baju tuk dinner nanti???? pening pening...aku ta tau nak pakai baju apa nanti...nak pakai jubah????? ada ka jubah saiz aku ni???? nak pakai ala-ala penari arab tu???? over kotttttt...so nak pakai apa???? aku pon ta tau..hahaahhaa...aku ada servey-servey jubah moden kat fb tu..hmmm semua cantik-cantik but aku mana boleh pakai...saiz ta masuk kot...so aku just cuci-cuci mata saja lah tengok..hahahah...




aku bekenan sangat caler pink tu...kalau dapat ni akan aku sayang-sayang...akan ku cuci n sangkut just dalam almari..pas dinner tah nak pakai tuk apa...hahahaha...nanti aku kawin boleh la..hahahaa..time tu dah ketinggalan zaman kot..hahahaha...










all cantik-cantik tapi apakan daya aku memang ta benasib tuk pakai..huhuhu...just can see it ja lah kan...nanti aku nak round-round 1 ioh tuk cari baju with my roommate...abis kan duit mmak bapak nenek moyang aku..hahahahah...aku anak yg sangat baik dalam dunia ni  *..*  *..*  *..* hahahahhaa...


sekian terima kasih....

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy