Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: September 2011


♥  Da Picasa 















































☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Hampir 17 jam dah!!!!











  • apa yg ampir 17 jamnya?????? hhhmmm....dah ampir 17 jam ta bmsg ngn syg ku yg tsyg..yg tcnta..yg trindu...n ter ter lg la..
  • rindu sgt2 kat dia...dah 2 ari ta dgr suara dia tau...rindu mau dgr ktawa dia...huhuhu....aku tnga mngusap air mata ni..tangki bocor g....tah mau sumbat pkai pa ni bru tdk tumpah mbuak2 kuar g!!!!
  • aku pn 1 yg ta msg dia npa???? kilik tul kn....
  • ta la...aku ta kilik bah...ggrrrrr...sot sndri ja...hahaha...


Where is My lover????



  • aku still kck ati ja....
  • aku mmg ta ble klo dia wat cam tu....ati aw cam kna tembak ngn pestol menan time blakon tu...jap ja matinya...pas cut idup blk la aku..hihi...mksd aku pas dia dah pujok aku ok lah...
  • tp ni ati aku still kck g...aku tau la ati aku mmg kck...korg jn nak mengata sgt la...aku sdar aku mmg d ciptakn kck..huhu...
  • dah...jn merapuh sgt la weh...aaiiissshh..npa aku ni???? dah senget kot ta bhubung ngn dia...ta ble jd ni...ta lama gilak la aku ni...Tolong!!!!!!! tolong cri kn aku dktor.....dah ampir gilak ni...huhuhu...

  • ta mau sdeh2 g..huhuhu...tp....................ttp sdeh gak ni...mau syg ku juak...wa.....sdehnya...
  • eeee...rindu yg tramat dah ni....



PERINGATAN!!!!

aku: hey u!!! ya u lah...

aku: me??? what????

aku: kn da ckp ta mo post2 yg sdeh2 dlm blog ni...remember???

aku: o ya ba plk kn..huhuhu...igt la..

aku: so?? asl post bnda2 sdeh ni smua???? ggrrr..wat2 lupa ek...

aku: aaiisshhh...bkn wat2 lupa la...mmg lupa..hahhaaa..kidding..its not post yg sdeh..just nak share ja skt2 kat org..baru ati daku yg duka lara ni trubt skt..pa la....dont be sla phm ok...my syg now tda..so aku nak share hal2 yg ble d share...aku still igt yg blog ni bkn tmpt luah perasaan yg bkn2...okey???

aku: oooo..gtu..ckp la awl2..hehehe...



means dialog kat ats tu....biar aku xplen kat korg yg ta phm key....

  • blog ni aku dah ta mau wat cam dulu...bla sdeh matik2 mluah kat blog...
  • bla apy...duussss..lesap tah kmna bmadu asrama *asmara ngn syg aku...
  • tp bla gaduh...dui na post blog blebar2 post tntg skt ati....apa la gtu tu kn...da ta mau cam tu g...
  • now..my blog is my swetart...its mean my luv gak la..mcm syg aku tu..hihihi...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Totally kecik hati~~~










  • huhuhuhu...nak tau npa aku kck ati la sgt ni???? sgt la knun....
  • meh sini aku cita kn ya....pada suatu mlm yg dingin...angin yg ta la kuat sgt tsepoi2 mniup kain yg tsidai kat luar tu..hahahaha..aku ta kna pon...dlm uma kn..just tgk tu kain guyang2 ja lah....
  • dah...dah...smbg blk...huhuhuhu..ambek mud jap...
  • td aku round2 kat fb kn...aku tnmpk 1 pic yg mbuatkn aku trsa la sgt...kck ati i aw...
  • tah la npa aku ta ble langsung tgk pic2 cam tu...sebak dada i yg kck ni..hihihi..ikln jap...dia pon 1...da tau aku ta ble tgk smua tu d wat g cam tu...gggrrrrrrr...kdg2 aku grm gak ngn dia ni...aaaiiissshhh...ta tau mau ckp pa g lah...bgs aku tdr ja la...huhuhuhuhu...rasa cam mau ngamuk pn ada ni...ha sblm aku ngamuk jd hulk yg akn mgakibatkn perang dunia pcntaan km meletus g..baik aku pluk iton..tarik slimut...lap air mata n tdr!!!!!
  • npa aku ni????? asl nmpk cam tu ja ngs...skt2 ngs...aaiiissshhh...dah los kot tangki air mata aku ni..kes brt ni..msti bwak jmpa doktor ni....
  • ta pa...t aku g jmpa doktor...mntk dia ttp paip tangki air mata yg sgt2 bsr ni...dari kck asyik ngs ja keja...huh!!!!!!!!!!

biar aku mlyn lgu ni la dlu sblm tdr...syg aku pna nynyikn ni dulu..so sweet ja dia nynyi tuk aku...gggrrrrrr..jan prsn sgt....ati tngah majuk ni...huhuhuhu...SO SAD!!!!!






☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Muka ku palsu la sangat!!!!










  • kita always nak d pandang ole smua orang kn...d sbab kn sifat cam tu la kita always ambik gambak pas tu edit kat photoscape..dak pn kat photoshop...tepon sndri mahu pn bnda lain g..kn..kn...kn..korg jan ckp korg ta edit pic korg kat profile fb tu...aku tau la...cuz aku pn cam tu..hehehe..
  • ngn cara tu kita dpt pujian kn..kn..kn...msti byk yg ckp cam ni...."comei la u ni" "minat sgt tgk muka u" "mntk no fon" "mntk no sjl srt branak" hahaha..dah..dah...krg smuanya aku tls dk lma ni....
  • ole yg demikian d sni aku umum kn hari raya dah limpas..hahahaha...ngek...ta la aku just nak share beberapa pic aku yg comei2 ja..ahhahaa..Perasan!!!!!!
  • nah...korg nilai la sndri how much kcmln aku yg ada ni..hahahaha...






  • Jangan tertipu keh....hahahahahaha
  • ni la pic2 aku yg dah edit...hohohohoho...comei kn..kn..kn..kn...hahhahaa...ke aku prsn sorg je????
  • but meh sini...sini...tgk pic yg ta edit sma skli...gggrrrrrr...jn nak ngumpat aku lak pas ni yah...mara ni!!!! haahhahaha...







  • haahahaha...tetipu korg kn ngn pic aku yg dah edit tu...hahahahaa..
  • but its okey...aku tima seadanya rupa aku yg dah d ciptakn ole Tuhan ni...sesungguhnya kita umatnya...bla...bla..bla..bgs korg lari sblm aku bhadis..haahhaha...ceh....
  • rmai gak yg ttipu ngn editan aku tu..hahahahaha...suke..suke..suke...wweekkk...



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Gementar rasanya jiwa ku~~~















Why aku rasa gementar?????

hahaha...biar sini aku gtau korg...my lec nak dtg selasa dpn...4-10-2011...dia nak pantau li aku nih......huhuhu...takut aku mengenangkn ayat pantau tu...
  • laporan - ta siap...
  • diri - lagi la ta siap..hahahaha...
  • aku takut lah..klo-klo lec yg jahat dtg sini sabah tgk aku...
  • tp yg call td lec yg ak suka...lec tu baik sgt...wlaupn dia mengajar slow gilak bdk kls aku ckp, bg aku dia dah fast tau...cuz aku ni lembab skt sl bljr ni...so susa dpt pa yg dia ajr..hihihi...not she fault!!!!
  • she nice...i like...sikap dia yg slamba giler mengajar tu aku sukak....eh asal aku cita sal dia lak ni???? ggrrrr...wrong time okey....
  • dah...dah...sambung balek cita sal aku takut ni....
  • bkn aku ta wat draf laporan aku tu...tp buku log aku tu ha....huduh mcm ja upanya...ta bnafsu klo urang tguk....da la kerepot gilak upa dia dah...aaiiissshhh...mmg buruk lah...
  • meh sini korg tguk ni buku aku..hhmmm..dont komen2 okey..







  • huduh2 kn rupa buku aku ni.huhuhu...aku ta tau mau wat cam na tuk mencantikkn n mengindahkan buku ni bagaikn putri d atas gunung yg d hiasi awan2 bwarna pink n bla...bla...bla..aku start mau merepek dah ni...ah abai kn...ahhhahaha...biar la ni buku cam ni kn...
  • d sbabkan aku mbiarkn buku ni cam ni lah aku jd takut tuk d pantau minggu depan....seram suram rsa diri ku ini...bukan seram sejuk...cuz aku rasa suram ja sndri2 d opis ni..hahahahaha...
  • nak tau pa yg aku bzy wat d opis ni...nak tau???? btl ni mau tau???? jn mnysl k...aaiissshhh btl ni ta mnysl???? okey...sni aku gtau...kat opis ni aku just tidur ja..hahhhahahah...kn mnysl tau...hahahahaha...wweekkk...pdn muka..hahahahaha...
  • tp kdg2 aku membzy kn diri ku wat blog aku ni...klo korg prsn ampir tiap minggu blog aku ni btukar color2 la...bunga2 la..apa la...bgaikn aku la blogger yg plg femes dlm dunia ni...smpaikn nak tukar rupa tiap2 minggu..hahahahha...aku just beperasaan always..hahahaha..blogger yg power2 pun ta mcm aku ni...smgt blebih2..hahhaha...
  • dah..dah..aku nak wat bku log aku ni...jan sebok nak wat blog ja...gggrrrr!!!!



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Riang Ria Hari Raya...











  • yesterday aku adalah jmputan khas untuk 1 mjlis...Majlis Riang Raya Kementerian...sbnrnya aku cuma bperasaan khas ja..hohohoh...aku kn tgah li kat kementerian so dpt gk la jmputan tuk g mjls cam tu...skli ngn menteri tau..bangga i....
  • actually mjls tu strt jm9...para jmputan spose to dtg 8:45..n mnteri dtg jm 8:50...fo u all information...aku smpai jm 9:45 tpt kat hotel sutera tu...jln mnggunakan kaki aku yg kcik molek ni mgmbil msa ampir 10 minit gk la tuk smpai pintu gerbang hotel tu...n nak tau pa yg aku npk???? jeng..jeng..jeng...nop..bkn npk aaron aziz lah..is3....just mnteri bru smpai..is3 lmbat tul mnteri dtg kn..ta patut..ta patut...hahahaha...n aku pun tglong dlm group yg lmbt gk lah...n yg plg lmbt smpai ada lah aku..hahahahaha...
  • ngn keadaan yg dah lmbat aku dah ampir mndi mnda ngn pluh aku,ati pulak wat hl...dah gemuruh d watnya bila msuk ja dwn tu org smua tgk kat aku...seriez lutut aku dah guyang2 tau...cam nak nari..hahaha..gilak apa..cam artis ja aku jln d tgk2..aku pa g..cntrol abis la jln..hahahaha..
  • smpai ja meja aku, blm smpat aku mlabuhkn punggung kat kerusi yg d hias cntk ngn menggunakan kain satin clour puteh tu dah bsing penyelia aku...dtg lmbt kn kmpom2nya kna bsing..aaiiissshhh...tention palak mek aw..hahaha..asal aku sleng sarawak lak ni??? kompius2...
  • ta mo menyakitkan kuku2 aku yg aku pnt jga bg pnjg ni menaip entry yg pnjg lebar cam krg bm spm dulu...tapi dulu aku ta pena tls krgn yg pnjg cam ni..hihihi...that y la bm aku ckp2 mkn ja..ampir kebulok tau rsult i..hihihi...bah biar aku bg korg tgk pic2 time mjls tu...seriez orang2 kementerian ni smuanya spoting2...tmsuk la menteri, SUT, KPSU...ta caya???? seriez ni aku gtau..ta caya gk??? aaiiisshhh...biar la aku tjuk pic durg ah...


  • ce teka ce teka...pa durg wat tu????? hah!!! Betol...durg tenga nari la tu...nah ambek ni kiss dri aku...mmuuaahhhh...nak g??? aaiiisshh...ta ble lebih2...t cek Boipen mara tau..hihihi!!!! jan mara ya yunk...
  • all urg2 kementerian yg spoting n 2poting menari tau...ta kira la bdk Azam ka Menteri ka..smua menari ngn mukak yg dah ampir2 luntur bedak yg d tacap pagi tu..hahaha...semangat durg ni...





  • ta caya menteri menari???? nah tu la menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna ngeri Sabah....Datuk Azizah...yg baju clour ijau tu...yg baju coklet ta guna tudung tu lak SUT..Datuk Asnimar...pada korg2 yg ta tau pa tu SUT..meh sini aku bisik jap..bukak tu telinga bsr2 ya kawan...SUT tu Setiausha Tetap...
  • kat bawa ni pulak pic2 urg lah..hahahaha..ta la..ni la suasana majlis tu...meriah tau...aku ja yg ta meriah cuz malu2 kambing kn,sengeh2 tgk urg yg lalu dpn aku..hihihi..






  • hah!!! ni la Jack...sapa jack ni???? hahaha...bkn sapa2 pun bdk ni...just bdk tah dari mna asl dia aku pn ta tau...dia ni 1 keja ngn aku..bkn kja haram k!!! dia stdy dkt CAL aku ta tau pa ful nme tmpt tu...yg ku tau dia just li kat kementerian 2 bln ja..siok dia ni..km 1 opis...cml kn bdk ni..hihihi...dah..dah...ta mau urg len sla phm g...tp krg dia dah abis li..dah out dri opis aku..tgl la aku sorg2 ja bdk li kat sni...huhuhu..ta bes sgt2 bah...ggrrrr....









  • yg lelaki baju merah menyalah bagaikn ari raya d thn baru cina tu Mojingkin..tu nm dia...ni durg tengah ikt petandingan 1M...means dia 1 Malaysia lah...n dia ngn partner dia bdk pompuan yg baju merah gak tu..yg ta pkai ttp kpla tu..tah sapa nm bdk tu adalah juara petandingan ni..hahaha...bes tgk durg..lucu tau....






  • hah...pa mcm spoting ta smua durg2 ni???? siok ja durg nari2...aku malu nak join cuz aku mmg pemalu..hihihi..tengah senyum2 kambing ni...cak kurg bygkn muka kambing senyum...cam aku krg ni lah yg tga taip entry pnjg lebar bgaikn surat cnta tuk sang raja..hahahhaa...

mana aku????????????

hahahaha..msti korg2 skalian heran kn asal tarak gambak aku kn??? kn????..hohohohohoho...d sbb kn malu yg tramat aku ta bgmbr lgsg ngn mereka...klo korg perasan la...pic2 kat ats tu 1 pn tda teselit aku d balik urg yg gndut ka kurus ka mahupn halimunan....tu sbb.............................aku mmg tda bgmbr lgsg menggunakan kamera kementerian aku nih..hahahahaha...

  • ada gak aku bgayak sakan..bgaikn puteri d dlm gua..hohoho...tp tu mojingkin yg gambak...tah guna kamera kementerian mana dia gmbr tu...aku just gaya2 jah...bila smua urg besurai pas mjlis...blk opis msg2 msti empunya kamera tu tkjut bak monkey yg cam kena serangan jntung..hahahhaa..cuz ada gmbr aku kat dlm memory dia lah..hahahahaa..msti dia ckp "ni..bdk comel molek mna lak ni...bekenan tgk...nak msk meminang lah klo cam ni"....haahahhahahah..PERASAAN AKU....

dah...dah...kuku kaki kaka ku...eh asal aku ni??? gilak...dah penat naip gini la jdinya..merapuh tiba2... ^_^



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

New Spirit...For anything...











  • okey...aku just nak ckp yg aku nak berubah...msti tetnya2 kn brubh apa..kn...kn..kn..hahahaa...
  • dont be tkejut2 la wahai pmbaca sekalian...cewah cam ja byk yg bcakan..kih kih kih...
  • aku just nak gtau bahawa blog aku yg comei cam aku ni dah brubah spenuhnya...dari rupa blog hingga lah ke cara pnulisannya..okey...ada bntahan???? huh tda??? ok gud2..hahaha..merepek jap..
  • 1st aku nak buang smua entry2 lama...fo menghilangkan ketidak sefahaman antara aku ngn encik boipren...bcuz dia sgt2 trasa ati ngn kata2 yg aku taip dari hati trun ke jari aku yg kecik ni...dah la penat ketuk2 keyboard ni, dia ble trasa lak..alala..bucuk2 cayang2...jan marah yeeee...hihihi...n ni d kira post yg petama lah....huh..ponat je aku taip mlm2 yg aku harungi ngn air mata...wweekk..pdn mka aku...???? aku yg kebingungan ngn diri ku!!!!
  • 2nd aku nak tuka pkataan2 dah...da ta ble ksr2...kasar kah aku???? tepuk la dada tnya perangai k!!! gilo ka apa...saket la wei..aaiisshh sapa sru aku wat btl2 kn...doh tul la.. 
  • n yg len2 g aku tuka scara pelan2 k...hmmm..cuz aku ta tau nak ubah cam na g krg ni...hahahaa...

  • delete in proses...1...2...3...4..??? eh 5 la..palui tul..
  • ....post 1 delete...post 2 delete...post 3 delete..post 4 ta ble delete..alamak...dah2...delete ja smua tu..
  • huhuhu..babai post2 ku yg tsyg...

ni aku wat bkn just fo my Encik Boipren k??? ta mo urang sala paham lak...this tuk my blog gak... ^^




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy