Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: April 2012







salam rindu kepada syg ku yg jauh nun sana ipoh...i really2 miss u...since u busy with ur exam i feel lonely..but its ok, i still can feel u love inside me...cewah ayat aku...ta boleh blah kn...hahahaa...biasa lah kn tengah merindui kekasih hati ku....

aku just nak doakan kesejahteraan dia semasa melalui hari-hari exam...semoga Tuhan berikan dia kesihatan yg baik time-time cam ni...biasa lah kan...selalunya time exam ni orang stress-stress kan...ta mau la dia stress-stress, nanti result dia pon terjejas..tu membuatkan kami kawin lambat lg lah..hahahaha...

nak mintak tolong korang pon doakan tuk dia k...awas korang kalau doakan yg buruk tuk dia...ugut ni ugut ni...

wish he can do da best for exam...begitu jugak kawan-kawan seperjuangan dia...gud luck all...




for my syg, this song for u...







Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu








☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

saya sayang adik saya!!!!








bila d perantauan lama-lama cam ni benda yg paling aku rindu kat sabah adalah adik kecil aku...walaupon bila kat rumah aku selalu gaduh dia tapi aku tetap akan rasa rindu kat dia bila berjauhan....huhuhu...sedih rasa hati ini...cewah...
adik aku nama Ali Saiban berbin kan bapak aku cuz dia adik aku lah..hahahaa..full name dia Ali Saiban bin Julijin...kitorang panggil dia Buntat atau Ali...nama dia tu sebenarnya gabungan dari datuk-datuk aku iaitu Ali is datuk aku belah mak aku..kira abang datuk aku kalau aku ta salah lah...sai tu Said...ayah my dan. n ban tu Bandahala...ayah my mom...so adik aku ni macam datuk-datuk lah..hahahaha...

sekarang dia dah berumur 3 tahun lebih...still kecik lagi...kitorang beza 17 tahun tau..hahahaa..boleh bayangkan ta?????? 

aku ingat lagi...jahat my family cuz mereka ta gitau aku pon yg aku bakal ada adik time tu..time tu aku form 5......aku dapat tau pon sendiri...dari message kakak aku ngan kawan dia...damn...bila dapat tau aku terus lari rumah...bayangkan aku lari g rumah kazen aku..hahaha...kalau d ingat balek...buat malu aku saja tau....gggrrrrrrrr...

pas tu aku ta layan mak aku nih...marah la konon-kononnya kan...my dad pon aku ta peduli...sampai lah kakak aku gitau bapak aku suruh belikan handphone tuk aku....kakak aku cakap komfem aku ta marah lg...dapat ta my dad pujok aku?????? yes!!!!! komfem lah dapat..ahhahaa...dapat handphone terus aku lupa marah aku kat mereka..hahahaha...budak-budak kan biasalah...




aku suka sangat gaduh budak ni..hahahhaa...dulu dia kecik-kecik cam budak pompuan ja aku tengok..puteh..comel...gendut..tp ta lawan lah kecomelan aku time kecik..iklan jap..hahahahaa...dulu dia suka nangis...nangis aku punya sebab lah...sampaikan my mom marah kat aku sebab buat dia nangis..hahahahaha...


time ni aku lah yg bagi dia nangis..hahahaa..aku memang suka sangat bagi dia nangis ni...kadang-kadang perasaan cemburu kat dia tu still ada...tp sekarang dah ta adalah...buat apa nak cemburu kat dia..buang masa aku ja...ta nak ngaku...





aku suka buat dia cam budak pompuan..hahaha...dulu dia memang cam budak pompuan pon..comel ja bila bg dia pakai tudung..hahahaha...sesuai sangat..dia ni pon cemburu kat aku..perassan...bila aku pakai tudung mak aku pernah dia marah aku...nangis..hishhh..jelez ah tu ngan aku uh....



budak ni juga suka ambek barang-barang aku...dia dah la ambek spek aku dah tu dia kikis kat simen...budak ni memang..kan aku dah cakap dia ni pon jelez kat aku sebenarnya...aku ta boleh terima kenyataan aku ada adik dah..hahahaha...





tengok budak ni...tiada yg boleh dia main...sampai main tapuk-tapuk dalam almari tv sendiri-sendiri...cian dia tiada kawan budak kecik kat rumah....dia sorang ja budak-budak kat rumah tu...tu yg dia macam orang tua ja tu..hhahaaa...








aku rindu sangat kat dia sebenarnya...kat rumah kitorang selalu tinggal berdua ja...kakak-kakak n abang aku kerja jauh...study jauh...kakak aku semuanya kerja kat kota kinabalu...abang aku study kat johor...so memang kami berdua ja lah yg tinggal kat rumah...now aku pon study kat perak so dia saja teman mak aku dikala siang hari...my dad kerja siang...malam baru nampak kat rumah...


























kitorang adik beradik 6 semuanya..masuk my mom n my dad semuanya ada 8 orang...meriah kan kami..sangat banyak..hhaahhaa..tp semuanya jarang ada kat rumah...kakak-kakak aku kerja..abang aku study...budak ni sorang ja lah kawan aku bermain..dah la rumah kitorang dalam hutan so memang kitorang ja lah yg selalu bermain...
kadang-kadang aku kesian kat adik aku, dia lambat belajar bercakap cuz tiada kawan...mom n dad aku komfem-komfenya dah lurus bercakap..dah tua kn..ahhaha..so dia memang lambat cakap...

aku rindu sangat kat dia...dia sorang ja adik aku..alhamdulillah...kalau banyak aku ta tau aku nak lari mana g pas ni..hahahaha...








.



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Touching!!!









rasa Touching pulak malam ni...hmmm entah la...maybe bosan kot...but its ok aku mesti memahami kn?????? tapi aku tetap touching gak...ya lah bosan duk uma ni bila cuti...banyak balek kampong.sunyi rasa...bila dia busy aku rasa terabai..huhuhu...but aku okey...kena paham dia...
ok aku paham!
bila pasangan kita busy buat benda yg baik kita perlulah memahami dia..benda tu bukan benda buruk kn? benda tu tuk kebaikan bersama kn? so kenalah paham dia...
hari ini dia busy...esok lusa kita pulak kn? so kenalah paham...




Saling memahami:


bila pasangan kita busy kita perlu beri masa dia buat kerja dia...
bila pasangan kita busy jangan fikir bukan-bukan...
bila pasangan kita busy jangan tambah tension dia....




kena paham kenapa dia busy...
demi kebaikan bersama...

















*huhuhu...syg aku tengah busy study...final exam...last sem...gud luck syg...
jan busy lain sudah...




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

baru belajar melukis...

 









hahahahaha...lawak ta aku lukis???? sama ta sama ta????? alah...cakap la sama iya...aku majuk kalau korang cakap ta sama..huhu...penat tau aku lukis ni 1 malam...gara-gara semangat melukis aku ta tidur semalam tau...dah la pagi ni ada perhimpunan kat kolej (aku pelik ngan kolej ni,adakah buat perhimpunan minggu-minggu...pikir kami budak-budak apa????) berbekalkan lagu yg baru aku download ini la kejadian semalam...aku nak tidur ta boleh so aku main lukis-lukis la..hahahaha...ni virus dari subjek multimedia la ni...geram melukis katun unuk videoklip lagu awan nano aku tu ini lah yg aku lukis...



* T O L O N G puji..hahahahaha...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

kawan yang aku hargai...









dah lama aku fikir nak post tajuk ni...tapi aku malas..hahahha..bukan malas lah, just aku rasa patut kah aku tulis entry tentang ni???? cuz bila kita hargai orang tu...kita kenalah seikhlasnya menghargai mereka...bila kita ikhlas tiada sebab kita nak delete entry belog nanti..n bila kita ikhlas...bla bla bla...ta tau nak cakap apa lg... -..-
aku punya ramai kawan tanpa aku sedari...dan aku sayang mereka...walaupon sukatan sayang tu tidaklah sama antara semuanya...but aku tetap sayang mereka...tanpa mereka rasanya aku susah berada d mana-mana tempat mereka berada...thanks to all my friends..


    
                                    Adek                                                                      Mia

this 2 makluk Tuhan yg paling comel adalah kezen aku,hahahaha. kalau dorang tahu aku puji cam ni mesti bangga gila...terutamanya budak tembam tu, Adek nama dia...dia ni kezen aku belah dad or mom aku pon ta tahu lah...Mia lak sah-sah kezen belah dad aku..mak dia adik my dad or kakak dia aku pon dah lupa..hihi...mereka ni lah kezen aku yg paling spoting gila..segila-gilanya...i miss them so much...


Karek

ni pulak kawan aku dari sekolah rendah lg, dia lah kawan aku yg paling brutal sekali dari dulu..tp karang dia dah ayu tau...comel gitu...dulu time sekolah bila ada orang kacau aku, aku panggil ja dia...orang kuat ni..hahahhaa...dia la antara orang yg membuatkan aku suka sangat-sangat kat syg aku dulu..hihihi...gediks aaawwwww...


Shima

this my friends from sekolah menengah juak, nama dia Shima...dia kembar aku..hahah...dia lahir sama hari sama bulan n sama tahun ngan aku..tu yg aku cakap dia kembar aku....but kitorang bukan saudara mara...tapi dia tetap my kembar...kitorang rapat pon dalam f a c e b o o k ja...sebab kitorang berjauhan..so fecebook sajalah yg menghubungkan kami...


Faiz

ni sorang lg...dia pon kawan time aku sekolah kat Tungku gak...tp time tu rasanya kami ta pernah pon bertegur sapa..hahahaha...tapi f a c e b o o k gak lah yg merapatkan kami...so i thinks i like she too...


                    Sunan              Jima                  Along           (me)                 Khaty                  Doja

ni lah antara kawan aku yg paling aku sayang sangat-sangat...dorang susah senang ngan aku bila aku merasai hidup dalam hostel...susa kami bersama...banyak kenangan kami yg aku ta boleh lupakan...they are my beloved friends...i love them a lot...kitorang pernah mandi dalam kola sama-sama..pada yg ta tau apa itu kola meh sini aku bagi tau...kola itu adalah...(ceh cam cikgu aku) hahaha..kola tu tempat air yg besar tu...cam tangki tu...ha tu lah kola...banyak lah kenangan kitorang bersama...Sunan kawan aku yg suara dia bila berkumandang mengalahkan suara azan bergema dalam kawasan sekolah teknik tu..hahaha...boleh bayangkan bertapa kuatnya suara dia...Jima juga adalah kezen aku...belah my mom...dia ni kuat deting..petang-petang mesti g deting ngan bf dia...Along kawan aku yg paling kuat merajuk time dulu..hahaha...aku suka bg marah dia...tp bila lepas dia marah kitorang baik la semula...(me) ta pa yah nak gtau la kn...ta penting...Khaty kawan aku yg spoting gak...rock..n my bodyguard..hahaha...sebab badan dia sasa ooooo...n Doja she is very nice girl...dia orang pertama yg aku kenal kat Hostel tu...


Lyna

ni kawan aku time kat kolej sarawak dulu...dia suku kaum iban sarawak...unik bukan???? yes...dia seorang yg simple..dia banyak bantu aku time hidup kat sana...aku pon banyak bantu dia juak (iklan) hahhaaa...sebab aku sayang dia lah aku bantu dia...apa-apa pon aku sangat-sangat berterima kasih kat dia...Thanks Lyna...

n aku ada gak kawan lain kat sana yg banyak bantu aku..so aku pon nak berterima kasih kat mereka...

Amai                              Aepy

this is Amai n Aepy...they are besfriends...mereka ni lah kawan aku yg sangat-sangat gila...yes they are so crazy...ta percaya???? just look them kat bawah ni...hahahahaa...so gila...





true right??? hahahah...but walaupon mereka gila n gila-gila...mereka tetap kawan aku time senang kat sana...susah pon mereka tetap ada...cuz kitorang 1 umah...



                                    Nissa                                                                        Anna

ni kawan yg baik kat aku sekarang...now mereka adalah kawan aku cuz kitorang 1 kelas n they so nice to me...aku terharu ada kawan macam mereka.....d sebabkan aku mereka susah..hahahah...sorry friends about that...i hope we can be friends macam dulu...sebab aku masih perlukan korang...korang antara kawan aku yg aku ta boleh lupa...walaupon singkat masa kita bersama-sama tp banyak kenangan yg kita dah ukir...terukir d bintang ta mungkin hilang cinta ku pada mu...d tujukn kepada syg aku..hahahaa..


                        Hanim                                 Sue                                      Iera

ni kawan serumah aku...sebilik ngan aku...mereka pon banyak tolang aku...so i wanna say thanks lah...cuz jadi kawan aku...dengar aku menyanyi ngan suara yg ta sedap..hahahah...korang terpaksa dengar gak...hahahahaha...








* pesanan ringkas ini d taja oleh ****** oleh itu...hahaha...just wanna say gambar-gambar mereka yg comel-comel seta comot ni aku culik dari F A C E B O O K mereka sendiri...


* sorry ta mintak kat korang...takut korang bagi gambar yg cun-cun nanti..ta laku aku...ahahahaa...












☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Gua Kek Look Tong...








yesterday aku tidur sepanjang harinya..hahaha..aku memang kuat tidur pada siang hari n malam hari adalah waktu untuk aku berjaga...semester break ni siang aku memang ta rasalah...
tapi...yesterday aku g jalan-jalan..g Gua Look Tong...kat ipoh...tah kat mana tempat tu...syg aku bawak g sana...actually aku yg paksa dia bawak jalan-jalan...mengaku -..- cuz dia memang jarang sangat nak bawak aku jalan-jalan...melainkan g tesco beli barang..huh!!!!

tapi yesterday kitorang happy sangat2 sampaikan monyet kejar..hahahha...aku dah nak nangis bila monyet tu bagi tengok gigi dia yg tajam tu...seriously takut....
selepas melimpasi zon merbahaya tu aku kembali normal dengan sangat-sangat normal...aku berlari sana-sini melompat macam ta da orang yg tengok...hahahaa...cam berok melepasnya pun...(pengeruh Lawak Ke Der Jozan la nih) ambek gambar banyak-banyak sampai penat nak begambar g..hahahaha...



take note here *selipar yg sangat-sangat comel tu adalah selipar pinjam...hahaha..aku ta tau la sapa empunya selipar tu..but slipar tu aku pinjam/culik n sebangainya dari umah kawan roy tempat aku tinggal tu...hehehe...iklan slipar jah eh...






aceceh mamat ni...trip-trip comel la tuh..hahaha..tp apa pon u will always look comel syg..you are my beloved one...always luv u my boifren...thanks cuz bawak jalan-jalan...walaupon 1st tu rasa takut tengok tempat tu..ya la kan masuk-masuk ja kawaan tu tanah perkuburan islam kena lalu.sapa la yg ta rasa semacam kn kn kn...tp best gak la g sana...senaman jalan jau...naik tangga yg sangat-sangat tinggi bg orang kurang ketinggian macam aku ni, ngan pusing 1 tasik yg besar tu...keringat mak aih cam air terjun...kira senaman ek gitu???? hahahaha..apa-apa lah..yg penting aku happy sangat-sangat ngan syg aku...balek-balek ja terus telentang baring...ambek kau penat!!! ahhahahaa...




ololo...comel-comel anak pacik Dusiton ni..eihhhh rasa cam ta bole kelip mata lah..hahaha...asyik nak pandang dia ja...hhhmmm rindu...rindu sgt2 kat syg aku ni....pada korang yg baca entry ni jan menyampah pulak..hhhaa..aku memang cam ni..kalau korang menyampah juak...its ok...boleh blah dari belog aku ni....ada aku kesah korang baca ka tidak belog aku ni...go away...syuh syuh...nyah engkau dari sini!!!!







tengok ni...gara-gara suka sangat ambek gambar...sampai toilet pon aku gambar gak..hahaha..ni gara-gara penat tunggu syg aku masuk tandas la ni...tah apa yg dia buang sampai lama gitu aku tunggu...


pas penat begambar kitorang pon balek la...sekali lg kitorang melimpasi kawasan yg dengerous...kalau boleh aku dah tembak monkey-monkey tu..nasib ah aku ni tiada gun..hahaha...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Baru nak Celebrate...









tonight aku ngan syg aku celebrate anniversary kitorang yg ke8 tahun,huhuhu dah past berapa hari baru nak raihkan...biasa la busy siket..hahhaa..perasan...back to story mory yg aku nak cita ni...di sebabkan kitorang baru nak raihkan aku masak la siket....citanya aku nak gitau yg aku masak..tu ja citanya..hahahaha..sot kn aku...

eh ta la ta la, aku nak cita la ni sal celebrate kitorang...semalam ta dapat..penat...g pon aku g balik umah aku ambek barang..ta sempat n ta ada masa, cewah...td kitorang g la beli belanja tuk syg aku...belanja umah dia...sekali la beli belanja tuk aku gak...time pilih-pilih meggi apa nak beli tu aku terpikirlah tentang ni...so aku pon pikir lah nak makan apa tuk raihkan...pikir punya pikir..ta jadi nak kuar makan sedap-sedap cuz ta ada bajet lebih..huhuhu...so aku pon membuat keputusan tuk masak sendiri...hihihihi...gedik awww aku...pas tu aku beli la bahan-bahan nak buat makaroni buah...tu ja yg telintas d fikiran aku masakan yg cepat n senang serta murah bahan-bahan dia...



ni lah hasil masakan aku..hahahaha...pandai juak aku masak kn..p u j i d i r i s e n d i r i. aku masak lebih,bagi kat budak-budak umah syg aku sekali.ingatkn nak bagi kawan syg aku yg aku tumpang umah dorang tu...tapi dah malas nak jalan antarkan...so i desided tuk masak lain kali g lah tuk dorang..

esok pulak nak masak ikan pari masak asam pedas,harap-harap menjadi lah...kalau ta, malu lah aku kat budak-budak umah dia nanti...pompuan ta pandai masak...





wahai ikan pari...tunggu aku masak dikau sok yah...karang ni aku sangat-sangat lah suka membebelkan syg aku ni...nak deting sampai pagi...biar buncit perut makan minum makan minum, biar lebab mata ni...semalaman ketawa dengan cerita roadblock td...sok aku cita sal roadblock tu eh..nak sambung membebelkan syg aku dulu lah..hahahaha...




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy