Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 04/06/12

kucing comel main salji...









comel kucing-kucing ni aku tengok....cam mau 1 ja bah....nanti aku kaya raya aku nak beli 1 family kucing cam ni....tu pon kalau kaya raya lah...ahhahhaaa...kalau tidak beli sekor pon jadi lah....nanti aku kahwinkan dia ngan kucing asia...hahaahaa...


nah korang tengok la sendiri bertapa terselah kecomelan kuting-kuting(kucing dalam bahasa aku,hihi) ni,mesti korang pon nak 1....









ni cam kucing aku dulu-dulu,huhuhu sekarang dia dah dead dah...dah dekat 4tahun dah dia pergi meninggalkan aku....nama dia puteh, sebab bulu dia warna putih la...mata dia sebelah kiri kaler biru sebelah kanan kaler hijau...rindu kat dia....pena dulu dia merajuk ngan aku cuz aku g becuti dekat umah macik aku ta bawak dia sekali...bila raya aku balek dia dah tiada kat umah....huhuhu aku nangis-nangis malam tu.soknya my dad bawak aku g cari dia....jumpa gak akhirnya dia kat umah jiran-jiran aku....
pas tu dia merajuk tuk ke2 kalinya bila aku masuk form4...aku masuk hostel, sekolah teknik kn kena la masuk hostel...weeken aku balek umah dia dah lari...cari punya cari jumpa juak kat umah jiran sebelah-sebelah umah aku....eeeee menatang ni pon suka merajuk juak kan????? hmmmm....tapi bila aku dah masuk form5 dia dah lari umah...mak aku cakap ta yah nak cari g cuz dia dah nyanyok...mak kata kucing jantan kalau dah nak dead dia memang lari dari umah...lg pon time tu dia dah tua, umur dah nak masuk 5 tahun.aku cari-cari dah ta jumpa...aku pon putus asa la juak...sampai la sekarang aku tiada g kucing sendiri...
ada kucing kat umah aku pon kakak aku punya nama dia minah...mak aku bg nama siti aminah binti ta d ketahui...







☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Ulang tahun ke Lapan kami.....






yesterda 4/4/2012 adalah annyversary aku ngan syg...dah genap 8 tahun kami bersama....actually 8 tahun tolak 2 tahun..hahahhaa...dalam tempoh 2 tahun tu kitorang just msg call cam biasa...masing-masing ngan hal sendiri....ya la kan, dia time tu dah jau dari aku...rasa cam tiada harapan ja....myb time tu kitorg still ta sedar lg...but 5/2/2011 aku sedar yg aku sangat-sangat perlukan dia dalam hidup aku...so aku wat keputusan tuk bersama dia tanpa ada sesiapa lg....means,no scandal-scandal...say no to scandal cuz tu akan memusnahkan hubungan korang yg terjalin bersama yg tersayang...kalau cinta ta wujudna scandal....bila ada scandal maknanya anda ta cintakan pasangan anda...so pikir lah sendiri mana baik mana buruk guys....




sebenarnya aku happy ngan insan yg bernama Royley Bin Dusiton ni, he make me perfect...maksud aku perfect tu bukan lah sempurna sesangat...maksud aku perfect tu cam aku rasa happy with him, angry with him, lonely with him...averything with him...he make me realize yg bercinta ni bukanya bermaksud sentiasa gembira, sentiasa senang...dengan dia aku rasa macam-macam...dia sentiasa ada bila aku perlukan(dulu dia ta cam ni  -..- )...now aku susah dia ada bantu aku...well bukan dia saja....my dad pon sentiasa ada bantu aku dalam apa jua masalah yg aku hadapi dalam kehidupan zaman kini...my dad is my bank...my syg is my joy...

walaupon semalam kitorang ta raihkan cuz dia busy with tugasan bagai, tapi hari tu tetap adalah hari yg bermakna untuk kami....hari tu berlalu dan hari ni masuk hari ke 8 tahun 1 hari kami bersama....Alhamdulillah ya Allah...moga engkau panjangkan jodoh kami hingga ke akhir hayat kami ya Allah...satukanlah kami dalam ikatan pernikahan ya Allah...permudahkanlah urusan kami...amin ya rabbal alamin.... 




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy