Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: December 2013

my dream...gitueewwww

Assalamualaikum,

dan selamat pagi warga Fajar Lahad Datu..

Hari ini saya melancarkan keluaran 

post blog saya menerusi wifi free restoran percuma..hahaha..


di sebabkan bosan yg teramat dan mengantuk, dan di sebabkan juga tidak boleh tidur because my truly love ofcouse my husband tengah tidur so aku kenalah bertimbang rasa bagi dia tidur dulu..lagipun aku tidaklah selesa tidur duduk d kerusi keras ni..maklumlah orang kurus tidak berisi..hahhaa..

just want to share my interesting about my future...hope my dream will come true one day...aku tidaklah mempunyai impian setinggi gunung seluas laut dan sebesar si bulan yg indah d pandang dari jauh...
aku cuma punya impian yg sederhana..punya keluarga yg hidup sederhana...tidak miskin...fakir...dan juga tidak kaya raya....punya harta sejuta..

aku cuma ingin keluarga yg sempurna d mata ku...yg membahagiakan ku...seorang suami yg bernama Muhammad Royley sudah mencukupi untuk membuatkan impian ku menjadi kenyataan...In Sya Allah...aku yakin jadoh Tuhan kasi ini pertama dan terakhir dan jugak sebetulnya...moga Tuhan bagi izin untuk kebahagian kami sekeluarga nanti (walaupun now keluarga aku cuma aku dan si suami...wakaka)
nah ini antara angan-angan yang aku angankan sebelum berkahwin dulu...just sesimple making a pie (macam aku tau pie tu simple seja buat..walhal tidak pernah pun buat)
aku cuma memerlukan sebuah rumah yg kecil sederhana...
tapi tidaklah begini..just mau kasi tau kecil cam ni..hehe..



                      
                                                                                                 
my bilik tidur yg pastinya akan menjadi tempat febret aku..
ofcouselah..hahahaha..think what u all want to think (i don't mind)
because bilik tidur adalah penyeri untuk aku dan suami...
so its must very the cute i tell u all...hahaha...

no compromi dengan si suami...sebab ni aku suka...dia kena suka jugak!!!!!!!!


   

 This is will happen when aku akan mendapat baby girl...hahahahha..
no metter what..aku akan menjadikan impian aku kenyataan kiranya my baby is girl...
tapi kalau boy...hhhmmm nanti-nantilah aku think lagi...mood untuk entry ni just my obses untuk merah jambu..so aku story tentang si jambu yg merah sajerrrr...




   
dapur juga adalah port aku...di sinilah aku curahkan segala keringat dan kasih sayang aku..
so semestinya berseri-seri seperti masakan aku..wakakka...so then colour dia jugak perlulah yg aku suka...tidaklah suka sangat..tapi sedap mata aku memandang ni warna...

dan aku jugak suka banyak warna actually...semua warna pastel..
begitu ka tu di panggi warna-warna lembut ni??? entah!!!!




   

tang ni aku belum pasti...nanti-natilah aku fikirkan lagi...kena bincang dengan si suami jugak....
tidak perlulah satu rumah pink terus...matilah......


actually aku dah ngantuk sangat-sangat...tapi budak gemuk ni belum bangun-bangun lagi....

tidak apa tet....sabar.....

untuk suami mu yg tercinta...tercomel...tergemuk..segala terlah...ter ter ter...

aku punya banyak dream sebenarnya..hahahaha...well...nanti-nanti aku story lagi ok...





*gambar curik dari si google...marah google???? sampak kau yan...



ok...bye......

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

my Future Baby....


 

Assalamualaikum....
long time no see my blog ni...ni pun berupdate sebab ada sorang hamba Allah yg mengingatkan tentang blog ini..tertanya-tanya juga d hati ini..kenapa blog aku tidak berupdate... busy ke????? tidak la sangat...cuma kadang aku terlupa yg aku punya blog untuk meluahkan isi hati..hahaha...
walaupun kurang pembaca tetapi ada juga la...yg curi-curi baca kan kan kan??? hahahhaa...(perasan)
mengenangkan tajuk yg aku taip terlebih dahulu itu bertajuk begitu mari lah aku menceritakan tetangnya...
actually aku sedih juga ramai kawan yg bertanya dah berisi ka??? bila dapat baby??? hello fikir aku ni kilang proses anak ka ha pas pas kawin terus beranak???? wait n see je lah (flip hair) hahahaa..no lah sebenarnya aku sedih...belum ada rezeki lagi...maybe Tuhan merancang untuk kami..Allah tahu keupayaan aku dan suami :')

nak d ceritakan...

begini ceritanya...

aku ni tidaklah suka sangat dengan budak-budak or baby-baby..tapi bila di fikirkan panjang...bila dah ada baby..tu baby aku..anak aku dan suami...ofcouselah suka sayang cinta setengah mati kottttt...dah namanya darah daging sendirikan..siapa tak sayang??? gila haram orang tidak sayang anak sendiri...

cuma sepanjang hidup aku ni tidaklah pernah berkasih sayang dengan anak orang lain...terutama adik aku..aku terajang keluar pintu seja dia tu (kidding)...anak buah aku semua aku bagi nangis teriak sampai cari mak mak mereka...jahat tidak aku???? korang bukan penilainya...Allah maha mengetahui..
aku punya satu ekor adik lelaki...ofcouse berekor..hahaha..umur baru 5 tahun 04 disember yg lalu...so aku rasa aku tak perlukan baby buat masa sekarang...aku dah ada baby besar kat rumah tu..payah mau jaga...kerenah fuhhh bukan main dajjal...geram aku...lagi lagi bila dia lari bagitau bapak aku yg aku cubit dia...kecik-kecik dah pandai mengadu...sepak kang...

tapi jauh d sudut hati ku ingin punya anak sendiri...i must have...nanti suami aku kawen lain..hahhahaa...dia tidak akan!!!!!! (kang ada yg merasa kaki aku nanti) dia suka sangat dengan baby-baby ni..kalau nampak baby macam nampak buku komik naruto dari awal sampai akhir tu ha...(entah bila cerita naruto tu berakhir)...so kami musti punya anak sendiri...bak kata my dad..musti..bukan mesti ya..musti..musti..tekan sikit mus tu..mussssti...ha gitu...

tapi bila d fikirkan balik..mampukah aku menjaga???? cukupkah ilmu d dada dan otak aku ni??? pandaikah aku???? cukup kuatkah fizikal dan mental aku???? no no no...saya 100% tidak yakin!!! tapi....saya mesti cuba!!! tidak ada orang yg beranak seja terus perfact jaga anak...mesti ada silap dan salah dia..mesti ada tekanan dan keluhan dia...tetapi ianya perlu di teruskan..itu suda menjadi tanggungjawab dia...seorang ibu perlu menjalankan tanggungjawab dia kepada setiap anaknya...
i hope i can be a good mom ever...for my baby soon (bila??? tu entah!!!!!)
saatnya pasti tiba...kami tidak merancang apa-apa..tunggu rezeki Tuhan kasi...ada ya syukur...tiada ya bersabar dan terus berdoa...moga d beri kesempatan sebelum usia tua ku...
please pray for me like u pray for Kuantan yg banjir tu ha..ok???? hhahaha...






Bakti
Arjuna
Fitri















kalau aku punya anak lelaki..fuuuhh akan ku kerjakan
pertama: Rambutnya...






Dear my future baby...engkau terimalah ibu mu seadanya..kerana ibu mu ini adalah manusia yg gila-gila..sinting otaknya...cacat kelaluannya..hina perbuatannya...pendek akalnya...ibu mu ini adalah sehina-hina manusia..

namun tetapi.....
ibu mu inilah yg akan memimpin tangan mu..mengajar mu untuk berdiri teguh..mengentalkan hati mu menempuhi dugaan dunia yg tertulis untuk mu...dan ibu mu ini lah yg juga akan mengizinkan mu menyium bau syurga...

dan....
ibu mu inilah ibu yg paling comel d dunia..ahhahahhaahhahaa...




* gambar juna curik dari si Google

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy