Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: September 2012

Married plan...

cooltext600173013.png (292×134)








dup dup hati aku bila berfikir pasal kawin...aku muda lagi lah mau kawin..hahahhhaa...tapi bila fikir-fikir balik n balik aku decide aku mau kawin awal lah...gedik awww..hahaha..nevermind...
kawin awal ni banyak kebaikannya..banyak juak keburukannya maybe...sal keburukan tu aku tidak komen mana-mana lah...aku belum kawin lagi so aku tidak lah boleh komen keburukan pasal kawin mengawin ni...tapi seriously bila tengok gambar-gambar kawin orang lain aku sayu sangat...macam mau balik kampung terus ni bagi tau mak aku yang aku mau kawin....hihi gedik kan kan kan...


tapi alhamdulillah my sista dah bagi cadangan tu terlebih dahulu dari aku...so aku tidak lah susah-susahkan diri tuk atur ayat bagai mau bagi tau mak aku sal kawin mengawin ni...now tinggal tunggu masa tuk kami bedua face to face ngan my dad saja lagi...pas tu terpulanglah antara d bagi ka tidak...dalam hati aku bedoa 1000000x tuk dengar my dad say yes nanti..hmmmm...
dari dengar orang-orang kampung becerita, buat malu keluarga bagus kawin awal saja lah...lagi pon encik Royley pon dah setuju soooooo lets married...ahhaaa..
semoga seru kami sampai awal...ya la kan, kita cuma merancang Tuhan yg tentukan.bukan tahun ni tahun depan.bukan tahun depan tahun depan-depan la lagi..banyak tahun kan boleh kawin..
dan semoga segala rancangan hidup aku ngan encik Royley berjalan seperti yg kami berdua rancangkan...amin...

kredit gambar-gambar ni semua aku curi dari blog http://irinenadia.blogspot.com siapa yg tidak kenal budak comel ni kannnnn....
aku bukan curi..ggrrrrrr..tapi kira curik la cuz tiada minta izin ni dari empunya..hehehe..sory!!!


* i think she lagi muda dari aku...napa dia boleh kawin muda aku tidak kan....she my inspiration about kawin-kawin ni...
* hari-hari round blog dia tengok gambar-gambar kawin dia..hahahaha...






☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Muhammad Royley Dusiton Abdullah

cooltext600173013.png (292×134)







14 september 2012 yg lalu adalah hari yg membuatkan hati aku sebak sekali...sebak cuz gembira sangat-sangat n sebak nak nangis pon ada juak..hahaha...actually hari tu encik Royley telah bertukar nama ke encik Muhammad Royley.means dia dah bertukar agama dan memilih untuk beragamakan Islam sebagai agamanya....ini bukan isu keagamaan but this my blog so suka hati aku bukan suka hati mak ngan bapak aku nak tulis kat sini...hati aku punya suka kan kan kan..hahahaahhahaa...back to story yg aku nak story mory adalah encik kesayangan aku dah menukar nama seperti yg tertera d atas...bersaksikan kawan-kawan kami c rahmat dan c jimie dan berimamkan ustaz yg kat jhiens tu dia pon mengucap 2 kalimah syahada.
aku time tu mau ketawa ada mau nangis pon ada juak..mana tidaknya, ustaz tu balik-balik buat lawak..cool gila ustaz tu.lawak lg.tp aku memang takut 1 benda ni....aku takut untuk mengajar dia ilmu agama islam ni...sedangkan aku pon tunggang tebalik agama ni apakan lg au ajar dia.silap-silap aku yg d ajar balik...amak matai la saya....tapi aku memang gembira sangat-sangat. tidak terkata...now kami tengah urus segala urusan yg berkaitan untuk dia lebih mendalami agama islam ni...semoga pembelajarannya d permudahkan...amin....





☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy