Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 2013

my dream...gitueewwww

Assalamualaikum,

dan selamat pagi warga Fajar Lahad Datu..

Hari ini saya melancarkan keluaran 

post blog saya menerusi wifi free restoran percuma..hahaha..


di sebabkan bosan yg teramat dan mengantuk, dan di sebabkan juga tidak boleh tidur because my truly love ofcouse my husband tengah tidur so aku kenalah bertimbang rasa bagi dia tidur dulu..lagipun aku tidaklah selesa tidur duduk d kerusi keras ni..maklumlah orang kurus tidak berisi..hahhaa..

just want to share my interesting about my future...hope my dream will come true one day...aku tidaklah mempunyai impian setinggi gunung seluas laut dan sebesar si bulan yg indah d pandang dari jauh...
aku cuma punya impian yg sederhana..punya keluarga yg hidup sederhana...tidak miskin...fakir...dan juga tidak kaya raya....punya harta sejuta..

aku cuma ingin keluarga yg sempurna d mata ku...yg membahagiakan ku...seorang suami yg bernama Muhammad Royley sudah mencukupi untuk membuatkan impian ku menjadi kenyataan...In Sya Allah...aku yakin jadoh Tuhan kasi ini pertama dan terakhir dan jugak sebetulnya...moga Tuhan bagi izin untuk kebahagian kami sekeluarga nanti (walaupun now keluarga aku cuma aku dan si suami...wakaka)
nah ini antara angan-angan yang aku angankan sebelum berkahwin dulu...just sesimple making a pie (macam aku tau pie tu simple seja buat..walhal tidak pernah pun buat)
aku cuma memerlukan sebuah rumah yg kecil sederhana...
tapi tidaklah begini..just mau kasi tau kecil cam ni..hehe..



                      
                                                                                                 
my bilik tidur yg pastinya akan menjadi tempat febret aku..
ofcouselah..hahahaha..think what u all want to think (i don't mind)
because bilik tidur adalah penyeri untuk aku dan suami...
so its must very the cute i tell u all...hahaha...

no compromi dengan si suami...sebab ni aku suka...dia kena suka jugak!!!!!!!!


   

 This is will happen when aku akan mendapat baby girl...hahahahha..
no metter what..aku akan menjadikan impian aku kenyataan kiranya my baby is girl...
tapi kalau boy...hhhmmm nanti-nantilah aku think lagi...mood untuk entry ni just my obses untuk merah jambu..so aku story tentang si jambu yg merah sajerrrr...




   
dapur juga adalah port aku...di sinilah aku curahkan segala keringat dan kasih sayang aku..
so semestinya berseri-seri seperti masakan aku..wakakka...so then colour dia jugak perlulah yg aku suka...tidaklah suka sangat..tapi sedap mata aku memandang ni warna...

dan aku jugak suka banyak warna actually...semua warna pastel..
begitu ka tu di panggi warna-warna lembut ni??? entah!!!!




   

tang ni aku belum pasti...nanti-natilah aku fikirkan lagi...kena bincang dengan si suami jugak....
tidak perlulah satu rumah pink terus...matilah......


actually aku dah ngantuk sangat-sangat...tapi budak gemuk ni belum bangun-bangun lagi....

tidak apa tet....sabar.....

untuk suami mu yg tercinta...tercomel...tergemuk..segala terlah...ter ter ter...

aku punya banyak dream sebenarnya..hahahaha...well...nanti-nanti aku story lagi ok...





*gambar curik dari si google...marah google???? sampak kau yan...



ok...bye......

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

my Future Baby....


 

Assalamualaikum....
long time no see my blog ni...ni pun berupdate sebab ada sorang hamba Allah yg mengingatkan tentang blog ini..tertanya-tanya juga d hati ini..kenapa blog aku tidak berupdate... busy ke????? tidak la sangat...cuma kadang aku terlupa yg aku punya blog untuk meluahkan isi hati..hahaha...
walaupun kurang pembaca tetapi ada juga la...yg curi-curi baca kan kan kan??? hahahhaa...(perasan)
mengenangkan tajuk yg aku taip terlebih dahulu itu bertajuk begitu mari lah aku menceritakan tetangnya...
actually aku sedih juga ramai kawan yg bertanya dah berisi ka??? bila dapat baby??? hello fikir aku ni kilang proses anak ka ha pas pas kawin terus beranak???? wait n see je lah (flip hair) hahahaa..no lah sebenarnya aku sedih...belum ada rezeki lagi...maybe Tuhan merancang untuk kami..Allah tahu keupayaan aku dan suami :')

nak d ceritakan...

begini ceritanya...

aku ni tidaklah suka sangat dengan budak-budak or baby-baby..tapi bila di fikirkan panjang...bila dah ada baby..tu baby aku..anak aku dan suami...ofcouselah suka sayang cinta setengah mati kottttt...dah namanya darah daging sendirikan..siapa tak sayang??? gila haram orang tidak sayang anak sendiri...

cuma sepanjang hidup aku ni tidaklah pernah berkasih sayang dengan anak orang lain...terutama adik aku..aku terajang keluar pintu seja dia tu (kidding)...anak buah aku semua aku bagi nangis teriak sampai cari mak mak mereka...jahat tidak aku???? korang bukan penilainya...Allah maha mengetahui..
aku punya satu ekor adik lelaki...ofcouse berekor..hahaha..umur baru 5 tahun 04 disember yg lalu...so aku rasa aku tak perlukan baby buat masa sekarang...aku dah ada baby besar kat rumah tu..payah mau jaga...kerenah fuhhh bukan main dajjal...geram aku...lagi lagi bila dia lari bagitau bapak aku yg aku cubit dia...kecik-kecik dah pandai mengadu...sepak kang...

tapi jauh d sudut hati ku ingin punya anak sendiri...i must have...nanti suami aku kawen lain..hahhahaa...dia tidak akan!!!!!! (kang ada yg merasa kaki aku nanti) dia suka sangat dengan baby-baby ni..kalau nampak baby macam nampak buku komik naruto dari awal sampai akhir tu ha...(entah bila cerita naruto tu berakhir)...so kami musti punya anak sendiri...bak kata my dad..musti..bukan mesti ya..musti..musti..tekan sikit mus tu..mussssti...ha gitu...

tapi bila d fikirkan balik..mampukah aku menjaga???? cukupkah ilmu d dada dan otak aku ni??? pandaikah aku???? cukup kuatkah fizikal dan mental aku???? no no no...saya 100% tidak yakin!!! tapi....saya mesti cuba!!! tidak ada orang yg beranak seja terus perfact jaga anak...mesti ada silap dan salah dia..mesti ada tekanan dan keluhan dia...tetapi ianya perlu di teruskan..itu suda menjadi tanggungjawab dia...seorang ibu perlu menjalankan tanggungjawab dia kepada setiap anaknya...
i hope i can be a good mom ever...for my baby soon (bila??? tu entah!!!!!)
saatnya pasti tiba...kami tidak merancang apa-apa..tunggu rezeki Tuhan kasi...ada ya syukur...tiada ya bersabar dan terus berdoa...moga d beri kesempatan sebelum usia tua ku...
please pray for me like u pray for Kuantan yg banjir tu ha..ok???? hhahaha...






Bakti
Arjuna
Fitri















kalau aku punya anak lelaki..fuuuhh akan ku kerjakan
pertama: Rambutnya...






Dear my future baby...engkau terimalah ibu mu seadanya..kerana ibu mu ini adalah manusia yg gila-gila..sinting otaknya...cacat kelaluannya..hina perbuatannya...pendek akalnya...ibu mu ini adalah sehina-hina manusia..

namun tetapi.....
ibu mu inilah yg akan memimpin tangan mu..mengajar mu untuk berdiri teguh..mengentalkan hati mu menempuhi dugaan dunia yg tertulis untuk mu...dan ibu mu ini lah yg juga akan mengizinkan mu menyium bau syurga...

dan....
ibu mu inilah ibu yg paling comel d dunia..ahhahahhaahhahaa...




* gambar juna curik dari si Google

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

impian (moga-moga tercapai kelak)




Assalamualaikum kepada my blog yg sentiasa bertukar-tukar pemandangan...aku suka muka mu yg baru..hehe..nampak kemas dan masih belum cukup comel lg bagi diri beta yg angkuh apabila mengedit blog..wakakka.. Dan Assalamualaikum juga kepada suami beta yg membaca penulisan hangkang ku ini, walaupun dirimu tidak mengaku sentiasa membaca jikalau daku mengupdate blog..eleh malu ah tu :p
Dan tidak lupa juak kepada pembaca yg senyap-senyap baca tanpa meninggalkan kesan...i know u olls read my blog...a k u b o l e h t a h u d a r i t r a c k i n g b l o g e r l a h...tak tinggalkan jejak dan tak ngaku lg tu...tak kisahlah..wakakakkaa..

Sebenarnya aku mempunyai banyak impian dari angan-angan yg selalu aku fikirkan dikala malam keseorangan d dalam billik kecil ku yg d penuhi barang-barang yg bertimbun...d sebabkan suami ku tidak bersama daku..huhu..aku menjadi burung hantu dikala malam menjelang...tidak tidur malam dan tidak tidur juga d waktu siang membuatkan berat badan ku semakin menurun...tidak terbayang bertapa sedihnya perasaan beta...namun itu terjadi akibat kemalasan beta yg amat melampau...padan muka -..-
Actually aku mempunyai masalah tidak dapat tidur malam semenjak 2 3 minggu ini...tidur 3 4 jam sehari kalah-kalah student berperang last final exam...entah mengapa..maybe merindui sang suami yg jauh nun d sana kampung kali...memang pun!!!!

aku merindui gelak ketawanya..pujukannya...means pujukan beliau pabila aku malas mau makan..malas mau mandi..merajuk tidak d kasi tengok tv..merajuk tidak d kasi teman makan tengah malam..merajuk tidak d tolong angkatkan baju d ampaian..tidak d kasi main ps2..dan banyak lg..so so much rindu dia...tidak dapat d gambarkan apabila perasaan seorang isteri merindui suaminya...perasaan yg lain sekali..tidak sesama perasaan merindui sang boifren atau sang tunang...

Oleh yg demikian aku telah mendapat impian yg amatlah banyak untuk diangan-angankan pabila waktu malam..sepertinya menginginkan sebuah kereta sendiri....rumah kecil yg simple tapi mewah..menginginkan si suami disisi..menginginkan bulan madu yg belum pasti...macam-macam lg lah..walaupun jauh di sudut fikiran, hati, jantung, dan limpa aku terfikir bilakah akan dapatnya nanti????

   
 
 (aku sudah memasang impian dari mula mengenal hidup lagi menginginkan 
sebuah rumah yg sederhana..kecil tidak la sekecil jamban..
namun cukup untuk sekeluarga kecil seperti sekarang ini)

   
(jika mampu...atau zaman dah berubah..bila mampu terus jet atau kapal selam aku beli 3 seringgit..wakakakka)


        
   
(aku juga menginginkan keluarga yg kecil...cukup membahagiakan
bila tiba saatnya nanti..just wait until the day will come)


   
(in sya Allah bila ada rezeki zahir dan batin :) tidak sabar tapi harus bersabar...
dan terpaksa bersabar untuk kepentingan bersama)

   
   
(beta suka couple things..macam baju couple..berus gigi couple..jam couple..semua yg berpasaganlah...
sebab beta suda ada permaisuri beta..c ayu suamiku..hehehe)

(dan beta juga suka dengan design-design cake yg comel-comel..eee geram tengok..
walaupun suka makan tidaklah seberapa suka..just makan bila terpingin)

(tapi semenjak dua menjak ni mengidam mau makan kek pelangi pulak..tidak pernah makan lagi..
maybe perasan ingin mencuba itu kuat sekali d kala aku berangan-angan)
         

(dan yg paling penting d dalam imaginasi ku yg tinggi kalah-kalah langit dari bumi ni adalah jikalaulah bole buat majlis sanding kami kembali (sebab aku tidak mau sanding time nikah hari tu) akan aku sanding 1 hari 1 malam untuk membalas kembali kesakitan hati ku yg teramat..aku taulah aku kawen bajet rendah..tapi masih mampu bayar pelamin mengikut harga yg berpatutan tau...my pelamin sepose be like that picture up there..but what they do mith my pelamin..jauh panggang dari api..jauh maki dari mulut...!$$%**)%$^%$^*($%#%%^$%^%&%^$ kurang hajar bin hambar betul!!!!! nasib aku masih ada iman d dada..walaupun kira ok suda yg mereka lakukan namun tidak terlintas d fikiran pelamin aku akan jadi sebegitu rupa...macik saya yg kawen ni please ikut pilihan saya..adduuhh...sedih hati..tapi mau buat macam mana d sound pun masih begitu yg d buat..mereka membuatkan seperti anak pacik Julijin ni kurang ajar yg amat...sound macik-macik usia hujung janggut jagung..memang very the kurang ajarlah kan..so aku pun memutuskan untuk tidak memikirkan lagi perasaan itu..lantaklah...

tapi kalau d beri peluang kedua akan beta rancang sehabis baik majlis sanding beta itu..ni nangis darah pun tidak berguna sudah...yg lalu biarkan berlalu tet :'(
*** aku macam budak-budak hilang guli tima aku sound macik tuh!!!!


 kami tidak semampu mana...kami bagaikan pasangan miskin yg boleh d katakan fakir..d biayai oleh seorang bapa...pakai minum di kasi-kasi...atas ehsan seorang bapa yg sangat baik menolong anak dan menantunya untuk meneruskan hidup d kala susah begini...susah kami yg cari..tapi lain orang yg menangung...semoga Allah membukakan pintu rezeki my dad luas-luas..semoga Allah memberikan rezeki kepada suami ku untuk menampung hidup kami berdua kelak...maybe bertiga ataupun berempat...Allah maha memberi...Sebak d hati beta apabila memikirkan kehidupan kami yg menjadi bualan ramai..aku tidak ganggu hidup kamu kan???? jadi biarkan aku dengan labu-labu hidup ku...biarkan aku dengan suami ku..jangan sinis d depan kami...jangan berbangga d depan kami..jangan mengatur takdir kami...let we create our journey...emo sekejap..wakakaka..ya tapi betul..biarkan kami..please jangan mengata...kau bukannya betul sangat...jaga kain mu...jangan biarkan terkoyak..jahitan terbuka sedikit teruslah jahit sayang...Dan itu jangan lupa ucap Alhamdulillah, kau tidak d uji seperti kami...the best part comes late...Terima Kasih dengan takdir Allah...jodoh kami ada...sampai ke suami isteri...sekian lama menyulam cinta benci sayang rindu kasih marah sabar tangis duka kecewa merana bahagia dusta tipu dan setia akhirnya mengikat janji kami..Terima Kasih atas jodoh yg Engkau berikan :')









Gambar-gambar aku curik dari miss Google...
*juna
*copi
*irine nadia
*saif

Harap Maaf sekiranya mengambil gambar tanpa izin..Maafkan Saya!!!!



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

officially be madam...





30 ogos 2013  yang lalu secara rasminya aku bertukar status dari cik ke puan :')

opkos la hati banyak senang...sedih pun ada marah pun ada..hahaha..kidding..actually majlis aku tidak menjadi seperti yg d rancangkan..pelamin out dari pandangan..make-up yg terlupa d listkan..majlis makan malam kucar-kacir..tudung n heel persalinan macam tidak pernah di senaraikan..so sad but its ok..mau buat macam mana tu ja kemampuan yg termampu...suami aku bukannya kerja bos-bos...kumpul duit hantaran pun berkakai macam ayam yg kakinya d pasang turbo...dengan aku yg suka menghabiskan duit simpanannya ni :( yg buragas minta belikan makanan hari-hari..minta beli baju bulan-bulan..minta beli telefon tahun-tahun (sila kesian dengan dia..hahahhaa...)
ramai suara-suara sumbang yg suka menyumbang d telinga ku..tapi aku buat dek jeeeee...bukan tiada hati bukan tiada perasaan..tapi itu keputusan yg ku ambil bersama sang suami yg tercinta :) ramai macik pacik yg tidak berpuas hati..ada yg di jemput ada yg TERLUPA jemput..bukan tidak menjemput tapi ingatan ini bukan macam glue yg melekat d otak tuk selamanya...
aku tahu wedding aku bole jadi grand punya bila tunggu lama sikit or tunggu duit banyak buat hantaran rm10 ribu rm20 ribu..but...bagi aku tu semua tidak la sepenting mana..yg mana perlu menundakan benda yg patutnya tidak d tunda..yes i know pendapat kita semua manusia tidak sama..dari jenis orang yg macam aku ni ke jenis orang yg berfikiran matang, berfikiran sabar, berfikiran duit penting dan berfikiran banyak lagi..yes i know juga money is penting untuk kehidupan di dunia...tanpa duit kita boleh beli apa???? tiada apa-apa..but kita boleh cari itu money kan...kita bukan mampu sekarang tapi bukan nanti kita masih tidak mampu kan kan..in sya allah...aku tau maybe mak bapak aku agak kecewa dengan keputusan aku.dah la aku selalu menyusakan mereka...every weeks call minta duit..mau beli itu beli ini..tabur duit banyak yg amat untuk aku.. tup tup aku mau kawin awal..so sad kan menjadi ibu dan bapa yg d hampa kan :'(
yes my dad menabur banyak duit lagi untuk kawin beta hari tu...bukan aku pinta begitu...tapi untuk tidak memalukan family dia terpaksa buat..n i anak pertama yg kawin dalam family aku..wakakkaka..my sista-sista bukan sejenis beta..."buat apa kawin awal kalau menyusakan" they type!!!! lain orang lain cara berfikir right??? yes i agree whit them too...but saya tetap kawin awal juga :) maybe my jodoh datang awal kot (alasan ni boleh terima kah???)...




bukan senang kawin jenis macam aku ni..lepas kawin tinggalkan suami d kampung untuk meneruskan perjuangan untuk mendapatkan diploma multimedia application yg berbaki 2 tahun lagi..ni la satu-satunya keputusan yg sukar aku mau buat..tapi terpaksa lah..aku juga yg getik sangat mau study lagi kan..padan muka aku -..-

yes my husband tinggal d kampung d rumah my dad..tiada kerja n penganggur berjaya yg tidak menanam anggur..why every penganggur mesti d kaitkan dengan penanam anggur????? i dont know why (tiada kaitan dengan cerita aku yg panjang lebar ni) but tidak mustahil nanti dia akan berjaya...si isteri tidak mengharapakan si suami menjadi ahli politik, menjadi seorang doktor haiwan, seorang angkasawan muda, seorang saudagar kaya mahupun seorang artisan macam hafiz af mengharumkan nama negara...aku cuma mahu dia berjaya..mampu menyara family kecil kami sendiri..dalam solat ku mendoakan kejayaannya :') 
bukan dia pinta jadi penganggur..tapi rezeki belum ada lg kot..still tertunggu-tunggu..interview bukan main tidak terbilang oleh jari-jemari namun tiada yg memanggil datang kembali...sabar sayang...rezeki masing-masing..
pada manusia-manusia yang pandai membaca masa depan, pada tukang-tukang tilik yg tahu takdir akan datang...aku ingin memberitahu di sini bahawasanya kehidupan akan datang kami bukan terletak di fikiran dan tangan anda...anda tahu tak tidak semestinya anda yg berjaya sekarang akan berjaya seumur hidup...kau boleh bayangkan kah 10  20 tahun akan datang kau jadi apa???? kau rasa kau boleh jadi macam yg kau fikirkan kah???? no!!! without usaha n doa sayang...and dengan usaha lah suami aku juga boleh menjadi seperti yg dia inginkan..in sya allah :) aku mendoakan semua manusia d dunia ni akan berjaya dengan keinginan mereka...pada yg menilai aku tidak salahkan..fikiran manusia berlainan right??? terbaik untuk kamu tidak semestinya terbaik untuk aku :)



(perjalan hidup kami bertambah panjang..moga keinginan dan kemahuan kami tercapai bersama)

thanks alot kepada semua yg membantu d hari bersejarah dalam hidup ku itu, jasa kan ku balas jika mampu..hehe..thanks to my mom n my dad...n thanks alot-alot (banyak-banyak) kepada my sista shah..hasil tangannya di baju nikah ku teramat aku hargai..satu-satunya benda yg aku suka di hari itu..very the perfect for me okey!!!! baju tu menjadi seperti di dalam fikiran otak ku yg IQ rendah ni -..-
thanks juga kepada sebelah suami saya yg sporting.. tanpa sporting kalian majlis kami maybe tidak terjadi...TERIMA KASIH atas restu kalian (bukan senang aku mendapat suami seperti dia 1. mualaf  2. dusun  3. penyabar  4.penyayang  5. tabah  6. tahan buli..hahahhaa..)







☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆


☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Alkisah kena maki 2 kali dalam seminggu..








assalamualaikum...

ok aku rasa tekanan yg amat sangat sekarang ni...mana tidaknya dalam masa kurang dari seminggu aku mendapat makian dari 2 perempuan yg berbeza...tapi status sama iaitu hutang....eh eh bukan aku yg hutang tau...mereka yg hutang kat aku dah tu aku minta aku pula yg kena marah balik..ewah tak sedar diri punya orang...gila ka nyanyok..belum tua dah hilang ingatan...aku tau mereka saja buat buat hilang ingatan tu...

alkisahnya begini...perempuan pertama...3 4 hari yg lalu...aku dah bengang sangat dengan dia ni...dia tak bayar P1 wifi aku dah banyak bulan..tapi bulan ni memang membuatkan aku marah gila...sebelum sebelum ni aku ok lg...sebab kawan kepada tunang aku tu yg tolong bayarkan dia n kira kawan aku la kn..ya la mereka 1 rumah kn...rumah sewa aku yg dulu...aku tidak la kisah hal mereka...tp bulan ni kawan tunang aku tu dah tak nak bayarkan....bil dah lambat bayar 1 bulan...aku dapat sms banyak kali dari P1 suru bayar..denda sekali siap kena bagi...wifi tu pon dah kena potong dah...dah beratus ratus dah bil naik..aku pon apa lg g la jumpa kawan aku tu minta bayar tu P1 but she say dia dah tak nak bayarkan...aku nak g rumah tu minta sendiri dengan perempuan tu mereka pon tak bagi...so aku nak buat apa????? duk diam cam orang bodoh ja???? please its realy not me ok...aku bukan jenis yg penyabar..aku seorang yg baran...dan cuma cuba bertengan bila bercakap dengan family aku saja...aku tak nak jadi anak yg kurang ajar sangat..cukup kurang ajar ja..jangan kurang ajar sangat!!!!!
balik kepada cerita...aku pon dah tak sabar aku g la rumah tu..aku minta sendiri..ewah bukan main dia cakap tiada duit lah baru kerja lah apa lah..aku tak paham bahasa lah...eh amoi lu utang gua bukan sikit ha itu bil wifi suda rm200 lebih..lu punya utang a rm120 utang lu solang suda manyak...campur yg lain yg tidak dapat bayar sebab lu tidak bayar utang lu ngan mereka wa kena sekali tau...cam tu lah lebih kurang aku cakap...n than dia bukan main maki aku sakan..siap cakap aku "bodoh punya olang" than kepala hotak aku ni pon berfikir lah siapa yg bodoh d situ?????? aku kah dia...dah la sewa rumah tak bayar 2 bulan..deposit rumah tak bayar...curi telefon orang..curi kasut orang ko cakap pula aku yg bodoh...aku apa lg balas lah..siap tunggu bukan main lama kat depan pintu macam jadi grill rumah orang...geram aku...than kawan aku pon tolong lah bayarkan..aku kalau duit dah cukup apa lg blah la..buat apa tunggu kena maki kan...aku peduli apa dia kalau nak tambah pahala aku kan..hahahhahahaa...

cerita perempuan kedua...
sebelum pindah rumah sekarang yg selesa lg bahagia ni..aku dengan kakak aku sorang ada sewa 1 bilik ni...macam biasa lah kan bila sewa ni kena la ada deposit...so kakak aku bayar lah RM250 tuk deposit n sewa sebulan sekali...dah tu kami tak selalu duk situ jarang...tak pernah kacau laki bini yg tah betul ka tidak tu...2 bulan sewa kami pon pindah...betina tu cakap akan bagi deposit tu nanti sebab time tu dia tiada duit..kakak aku pon ok ja la...tiada hal...pas tu dia cakap lg, dia potong bil air n elektrik kat deposit tu...kakak aku pon ok..lek lek ja...dah 2 bulan berlalu aku aku sms tanya bila nak bagi deposit tu...dia tak reply...kakak aku sms lg pon dia tak reply...hari kami keluar rumah tu kakak aku ada sms no acc bank kat betina tu..pon dia tak reply...time tu tak kisah mana lg...
sampai lah semalam bila aku teringat...aku pon minta no betina tu...aku call...dia jawab..bila aku cakap nak minta duit deposit tu terus buat buat tiada line...tidak dengar..than dia sms dia akan bayar RM150 ja sebab kena potong ultility n mentanance...sebelum ni dia cakap mentanance tu tuan rumah yg bayar...so apa dia nak potong lebih cam tu..banyak kot...
di pendek kan cerita aku sms pas tu sebab tak puas hati..aku minta RM180..dia dah tak reply...than tadi pagi aku call sampai lebam dia tak jawab..sms tak angkat..sampai aku sms cam ni "better kamu bayar tu duit sebelum saya cari kamu n polis" bukan main marah dia call aku..eh tadi tak jawab pon...fikirkan ta pandai jawab telefon...maklumlah orang tua..opppssss betina tua...than dia sms aku maki maki hamun..amboi..tp aku lek ja..cool gitu..hhahaahaha..

cerita seterusnya korang baca sendiri la sms sms betina tu..malas aku nak tulis balik apa yg dia cakap...macam haram ja betina cam tu...







 
ni time aku start dah tak puas hati...ggrrrrr




 punya baik alasan yg aku bagi...nak servis kereta kunun..memang lah aku nak servis kereta...
tapi duit gaji kakak kakak aku tunang aku n bapak aku yah..wakil kan tuk aku..hahahah...
harap aku nak pakai duit betina tu...tak pasal pasal aku eksiden mati kot...




 lepas tu dia tak balas dah...bikin aku lg panasssss...




 than today aku sms cakap nak guna polis baru dia call aku mencarut...
dasar orang tua..betina tua...tak sedar diri langsung...
kau dah ambil deposit aku than buat tak tahu ja tak bagi balik..
alasan pihak kami tak bagi acc no...memang tak logik la kan...
so aku minta balik kau banyak songeh pula...apa punya jenis oranglah...












 so sapa yg tak paham bahasa kat sini...hello aku call tengah hari tuk ingat kan kau...
kau yg tak answer n than sms tak bereply...busy konon...
hello kau bole cakap bagus bagus kn kalau busy...dasar betina tua...






 pura pura dah kawin kejap..hahahaha..alah dah nak kawin pon kn...




 kira ambil duit orang la tu kan tak bagi balik duit orang...macam mana sistem dia urus rumah sewa ni...
pura pura lg dia yg bayar itu mentanance...dah la susahkan aku n kakak aku pindah angkat barang ikut dia pindah rumah...cakap rumah fully prabot la ada ini la ada itu la...tup tup tup rumah kosong juga pon...
well....sekarang aku dah tau kenapa dia pindah rumah sebelum ni...sebab tak mampu nak bayar..than cakap tuan rumah yg sebenarnya tak bayar mentanance...agak agak dengan cara kau pon aku dah tau kau yg bermasalah...






aku dah malas nak layan dah...betina tua ni dah tua...tak habis sekolah..dah la tak tau mengeja...maklumlah dah tua kan...memang lah macam tu....aku ni kalau dah orang lain buat hati aku sakit...sepuluh ringgit pon aku kisah tau...seringgit tu tak la..buang kredit lg banyak dari keuntungan...









aku akan berkira dengan orang lain...bila orang tu tak pandai paham apa yg aku cakap...bila orang tu maki aku tak tentu pasal....cakap aku yg mengencang...eh sorry ya..kau fikir kau siapa...dah la ambil duit orang...duit tu kira banyak tau...aku ni bukan orang kaya...aku maybe tak kisah bila kau bawa berbincang bagus bagus...tapi kalau dah alasan yg banyak..haram aku nak bagi kau duit tu...







*nilai orang jangan dari bahasanya...nilai orang dari budinya...

bahasa mungkin kasar...tapi bila orang tu berbudi maknanya dia baik..
bahasa mungkin kasar...tapi tidak bermaksud dia kurang ajar...
bahasa aku akan bertambah kasar bila aku memaki..so bila aku tidak memaki maknanya aku bukan marah...





dan aku sangat kedekut bila dengan orang lain...









☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy