Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: Alkisah kena maki 2 kali dalam seminggu..

Alkisah kena maki 2 kali dalam seminggu..








assalamualaikum...

ok aku rasa tekanan yg amat sangat sekarang ni...mana tidaknya dalam masa kurang dari seminggu aku mendapat makian dari 2 perempuan yg berbeza...tapi status sama iaitu hutang....eh eh bukan aku yg hutang tau...mereka yg hutang kat aku dah tu aku minta aku pula yg kena marah balik..ewah tak sedar diri punya orang...gila ka nyanyok..belum tua dah hilang ingatan...aku tau mereka saja buat buat hilang ingatan tu...

alkisahnya begini...perempuan pertama...3 4 hari yg lalu...aku dah bengang sangat dengan dia ni...dia tak bayar P1 wifi aku dah banyak bulan..tapi bulan ni memang membuatkan aku marah gila...sebelum sebelum ni aku ok lg...sebab kawan kepada tunang aku tu yg tolong bayarkan dia n kira kawan aku la kn..ya la mereka 1 rumah kn...rumah sewa aku yg dulu...aku tidak la kisah hal mereka...tp bulan ni kawan tunang aku tu dah tak nak bayarkan....bil dah lambat bayar 1 bulan...aku dapat sms banyak kali dari P1 suru bayar..denda sekali siap kena bagi...wifi tu pon dah kena potong dah...dah beratus ratus dah bil naik..aku pon apa lg g la jumpa kawan aku tu minta bayar tu P1 but she say dia dah tak nak bayarkan...aku nak g rumah tu minta sendiri dengan perempuan tu mereka pon tak bagi...so aku nak buat apa????? duk diam cam orang bodoh ja???? please its realy not me ok...aku bukan jenis yg penyabar..aku seorang yg baran...dan cuma cuba bertengan bila bercakap dengan family aku saja...aku tak nak jadi anak yg kurang ajar sangat..cukup kurang ajar ja..jangan kurang ajar sangat!!!!!
balik kepada cerita...aku pon dah tak sabar aku g la rumah tu..aku minta sendiri..ewah bukan main dia cakap tiada duit lah baru kerja lah apa lah..aku tak paham bahasa lah...eh amoi lu utang gua bukan sikit ha itu bil wifi suda rm200 lebih..lu punya utang a rm120 utang lu solang suda manyak...campur yg lain yg tidak dapat bayar sebab lu tidak bayar utang lu ngan mereka wa kena sekali tau...cam tu lah lebih kurang aku cakap...n than dia bukan main maki aku sakan..siap cakap aku "bodoh punya olang" than kepala hotak aku ni pon berfikir lah siapa yg bodoh d situ?????? aku kah dia...dah la sewa rumah tak bayar 2 bulan..deposit rumah tak bayar...curi telefon orang..curi kasut orang ko cakap pula aku yg bodoh...aku apa lg balas lah..siap tunggu bukan main lama kat depan pintu macam jadi grill rumah orang...geram aku...than kawan aku pon tolong lah bayarkan..aku kalau duit dah cukup apa lg blah la..buat apa tunggu kena maki kan...aku peduli apa dia kalau nak tambah pahala aku kan..hahahhahahaa...

cerita perempuan kedua...
sebelum pindah rumah sekarang yg selesa lg bahagia ni..aku dengan kakak aku sorang ada sewa 1 bilik ni...macam biasa lah kan bila sewa ni kena la ada deposit...so kakak aku bayar lah RM250 tuk deposit n sewa sebulan sekali...dah tu kami tak selalu duk situ jarang...tak pernah kacau laki bini yg tah betul ka tidak tu...2 bulan sewa kami pon pindah...betina tu cakap akan bagi deposit tu nanti sebab time tu dia tiada duit..kakak aku pon ok ja la...tiada hal...pas tu dia cakap lg, dia potong bil air n elektrik kat deposit tu...kakak aku pon ok..lek lek ja...dah 2 bulan berlalu aku aku sms tanya bila nak bagi deposit tu...dia tak reply...kakak aku sms lg pon dia tak reply...hari kami keluar rumah tu kakak aku ada sms no acc bank kat betina tu..pon dia tak reply...time tu tak kisah mana lg...
sampai lah semalam bila aku teringat...aku pon minta no betina tu...aku call...dia jawab..bila aku cakap nak minta duit deposit tu terus buat buat tiada line...tidak dengar..than dia sms dia akan bayar RM150 ja sebab kena potong ultility n mentanance...sebelum ni dia cakap mentanance tu tuan rumah yg bayar...so apa dia nak potong lebih cam tu..banyak kot...
di pendek kan cerita aku sms pas tu sebab tak puas hati..aku minta RM180..dia dah tak reply...than tadi pagi aku call sampai lebam dia tak jawab..sms tak angkat..sampai aku sms cam ni "better kamu bayar tu duit sebelum saya cari kamu n polis" bukan main marah dia call aku..eh tadi tak jawab pon...fikirkan ta pandai jawab telefon...maklumlah orang tua..opppssss betina tua...than dia sms aku maki maki hamun..amboi..tp aku lek ja..cool gitu..hhahaahaha..

cerita seterusnya korang baca sendiri la sms sms betina tu..malas aku nak tulis balik apa yg dia cakap...macam haram ja betina cam tu...







 
ni time aku start dah tak puas hati...ggrrrrr




 punya baik alasan yg aku bagi...nak servis kereta kunun..memang lah aku nak servis kereta...
tapi duit gaji kakak kakak aku tunang aku n bapak aku yah..wakil kan tuk aku..hahahah...
harap aku nak pakai duit betina tu...tak pasal pasal aku eksiden mati kot...




 lepas tu dia tak balas dah...bikin aku lg panasssss...




 than today aku sms cakap nak guna polis baru dia call aku mencarut...
dasar orang tua..betina tua...tak sedar diri langsung...
kau dah ambil deposit aku than buat tak tahu ja tak bagi balik..
alasan pihak kami tak bagi acc no...memang tak logik la kan...
so aku minta balik kau banyak songeh pula...apa punya jenis oranglah...












 so sapa yg tak paham bahasa kat sini...hello aku call tengah hari tuk ingat kan kau...
kau yg tak answer n than sms tak bereply...busy konon...
hello kau bole cakap bagus bagus kn kalau busy...dasar betina tua...






 pura pura dah kawin kejap..hahahaha..alah dah nak kawin pon kn...




 kira ambil duit orang la tu kan tak bagi balik duit orang...macam mana sistem dia urus rumah sewa ni...
pura pura lg dia yg bayar itu mentanance...dah la susahkan aku n kakak aku pindah angkat barang ikut dia pindah rumah...cakap rumah fully prabot la ada ini la ada itu la...tup tup tup rumah kosong juga pon...
well....sekarang aku dah tau kenapa dia pindah rumah sebelum ni...sebab tak mampu nak bayar..than cakap tuan rumah yg sebenarnya tak bayar mentanance...agak agak dengan cara kau pon aku dah tau kau yg bermasalah...






aku dah malas nak layan dah...betina tua ni dah tua...tak habis sekolah..dah la tak tau mengeja...maklumlah dah tua kan...memang lah macam tu....aku ni kalau dah orang lain buat hati aku sakit...sepuluh ringgit pon aku kisah tau...seringgit tu tak la..buang kredit lg banyak dari keuntungan...









aku akan berkira dengan orang lain...bila orang tu tak pandai paham apa yg aku cakap...bila orang tu maki aku tak tentu pasal....cakap aku yg mengencang...eh sorry ya..kau fikir kau siapa...dah la ambil duit orang...duit tu kira banyak tau...aku ni bukan orang kaya...aku maybe tak kisah bila kau bawa berbincang bagus bagus...tapi kalau dah alasan yg banyak..haram aku nak bagi kau duit tu...







*nilai orang jangan dari bahasanya...nilai orang dari budinya...

bahasa mungkin kasar...tapi bila orang tu berbudi maknanya dia baik..
bahasa mungkin kasar...tapi tidak bermaksud dia kurang ajar...
bahasa aku akan bertambah kasar bila aku memaki..so bila aku tidak memaki maknanya aku bukan marah...





dan aku sangat kedekut bila dengan orang lain...









☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

0 Pengomen Gila -Gila...:

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy