Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 2011

Tutorial: Disable right click

  






 Dashboard > Design > Add a page element > html/javascript

 copy code d bawah ni



<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="Masukkan Mesej Anda Disini";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>






  • "Masukkan Mesej Anda Disini" tu korang letak la apa-apa ayat yg korang nak


 save

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

3 ari ja lagi....




  • apa yg 3 ari ja lg??????? entah la...lu pikir la sndiri..hahahahaha...sottttttt...sebenarnya tgl 3 ari ja lg aku dah abis praktikal2 bagai ni..huh..ta sabar rasanya bah....
  • menyampah aku li kat sini ni...tapi syukur lah..................3 ari ja lg..abis lah suda penyiksaan jiwa n raga aku li kat sini ni....

  • ada juak aku tpikir...msti pas ni ta abis-abis mereka ni umpat-umpat aku...besa la kn....hobi macik-macik n pacik-pacik kat sini ni mengumpat ja...abis salah urang lain d canang sana-sini....cam ja durg tu tiada sala langsung...mereka pon sama gak....ada gak wat sala...tp yg durg tau cakap sal urang lain ja...ta sedar diri langsung...
  • aku yg tda kaitan pon bole kena sekali..aku ta pena pon sebok hal durg..bah kn becerita ngan durg pon ta penah nih...tah la napa aku pon bole kena umpat gak...
  • its okey.......aku dapat pahala....hahahahahaha...umpat la lg pacik-pacik...macik-macik....sekurang-kurangnya ada juak pahala aku kn.....

  • tapi ta pa lah...aku pon dah nak blah dari sini...ta sabar rasanya....
  • cuti nanti terus nak blk kg...aman kepala aku...
  • ta sabar nak jumpa my little bro.....msti dia dah tambah nakal tu..hahahaha..ta sabar mau ketul-ketuk kepala dia...








Peringatan *** kepada manusia-manusia yg akan menjalani laihan industri.....j a n g a n lah kamu memohon untuk li kat tmpt aku li nih....m e n y e s a l kamurang nti...seriously!!!!!




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Tutorial: Hilangkan Tarikh kat blog









 Dashboard > Design > Page element

 klik Edit cam gambar kat bawah ni





 jangan tick ruangan Tarikh cam kotak warna merah kat gambar bawah ni





 pas tu save







☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Tutorial: Centerkan post title dan sidebar











 log in > Dashboard >design > edit Html

  tekan cntrl+F


  • untuk sidebar
 cari h2 {




  • untuk post title
 h3.post-title { atau h4 {

 copy code ni text-align:center;

 pastu paste kan kat bawah code yg korang cari tadi.

 preview dulu sebelum save ya

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Tenggah excited...










  • ok now tngah excited tgu sayang...10 minit bagaikn 30 minit...lambat ja masa ni...
  • his now dalam flight menuju ke mari..hahhahaha....tidak sabar yg tramat dah ni...dak dpt d gambarkn betapa gumbiranya ati ku ni...bebunga-bunga bagai dah...
  • setelah kami bjauhan hampir 6bulan...now dah tiba masanya kmi besua lagi...waiiiiii...




  • kalau lah kapal terbang tu ada turbo kn bagus...cepet lah syg aku sampai sini...hahahaha...sangat-sangat tidak sabar bah suda ni...penuh penantian tau menunggu nih..

bunga-bunga cinta....waiiiiii...
gumbiranya ati...



t i d a k s a b a r ! ! !



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Hey makcik!!!







  • plez stop mengumpat la macik...grrrrrr..my ear dah nak benanah ni dgr yu bcakap yg tiada btlnya tanpa henti-henti serta brulang-ulang dari start jam 8 pagi avery works day....dlm kiraan aku ampir 7 kali cita yg sama kau cita dlm 1 hari macik....yu ta perasan ka or wat2 ta perasan macik??????? or kau dah menghadapi masalah ilang ingatan????? hope so....

  • yu punya cita kn palsu la macik...mls mau dgr!!!!!! klo ya pon mau mngumpat tu is....g la jau-jau ba sana...mls da ni mndgr...plez la sgt2....


cenggini lah gaya macik tu klo dah mengumpat...excited gilak......


  • dah tu wat salah ta mo ngku g(ni yg wat aku belak kat dia nih)....abiss aku yg d salakan...eeee kau ni macik klo bkn seangkatan umur ngan mak aku...dah lama aku sound yu tau...nsb la ada rasa hormat aku sedikit kat kau...
  • fedup dah aku dgr cita yu macik start aku masuk kat tempat puaka ni....menyesal sgt2!!!!!!!

  • kawan umpat kawan, kawan makan kawan(bole ka????), kawan mengata kawan, kawan menyalahkan kawan....semua tu yu la macik....ta sedar2 kah macik??????? 
  • eeeeeeeeeeeeeeeeee...jan la begitu...

  • aku ooo yg sengsara gara-gara yu macik....

  • dah la umpat aku depan belakang...pas tu klo d jeling d tambah plk ngan mengatanya....
  • eeeee...seriously aku dah ta sabar-sabar mau out from this building macik...when aku dah out nanti...harap aku nak pandang muka kau lagi...meluat...




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Crazy about Him...























  • aku start minat kat Hairul Azreen Idris bila tengok dia dalam cita Ponti Anak Remaja...his so cute awwww...dalam cita tu dia comel sgt...cam nerd ja..hahahahha...but so cute, so ensem, so so so lah...








  • aku minat kat Liyana Jasmey gak...tapi aku bkn la ikut setiap perkembangan mereka-mereka dalam industri artis-artis ni...just like they are jak.




  • aku suka tengok Hairul ni...hihihi...gatal jap...
  • but aku mmg minat kat dia...oh Hairul!!!!! hihihi...arap-arap la syg aku ta baca entry belog nih...killer abis...




☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Hitam Kuning...Go Tigers...













It’s Nadhira, what’s up JJ and Ean
Hitam kuning, hitam kuning, Go tigers...



On the pitch, they gonna leave no survivor
Black and Yellow, hello, catch the fever
Come on Malaysians, let’s make you all believers...



Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, 
Hitam kuning! Go tigers! Go tigers
Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, 
Hitam kuning! Go tigers! Go Go tigers...



Black stripes with yellow trims
I heard they scare of us cos we gonna win
We’re tiger on our chest
Can you hear us roaring
We playing our best and we will be scoring...



Suzuki Cup we bagged the medal 
from our necks the medals dangle
We gonna light up like candle
Hitam Kuning can you handle..US
All the haters can Shhhh..now
Malaysians Tiger with the coach..Raja Gopal...



Harimau Malaya, mengaum gagah,
Juara Malaya, Raja Asia
Lawan Diserang, tiada gentar
Mengaum gagah, lawan gentar
Harimau Malaya, dunia digegar
Yeahhhh....



If you are proud of the Malaysia football team, 
Everybody stand up with us now 
And get ready to sing, alright...



3, 2, 1 go...




Hitam Kuning (Go Tigers) - Nadhira, Jj n Ean





  • wlaupon aku bkn peminat bola yg over-over or yg just trip suka-suka cuz ikut boipren....tp aku ttp sokong malaysia.....
  • kn aku warganegara malaysia nih...nma pon dekat-dekat...hahahahahaaa...

  • so..........................................................................dengan itu,aku suka dengar lagu ni...bes...
  • rasa cam semangat ja..hihihi...go tigers!!!!!!!




Hitz.fm radio yg aku rasa sangat-sangat bes bebanding 
radio len....its owesome....


☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Abis rosak kawan aku....huh!!!



















tersangat-sangat sedih ati ku mengenangkan bespren aku dah rosak....mengapa ini terjadi kepada dia....
setelah aku menganggapnya bespren aku.....

oohhhhhh T I D A K!!!!!!!!

belog (bukan manusia sebenar)....mengapakah koding-koding aku blarian smuanya...kemana menghilang.....

gedget aku automatiknya tdelete....... YYYYYYYYYYYYYY this happen to my belog....YYYYY bkn belog urang lain....









im sory belog...so sory....


  • penat-penat aku make-up dari kemarin dah rosak...R O S A K....
  • kerana aku yg p menggatal menukar sana sini menambah sana sini...akhirnya rosak lah belog bespren aku ni..huhuhuhuhuu...sedih awww...penat ja aku hias cantik-cantik....

  • byk koding dah ilg...tah cam na ble ilg...huhuhu...sedih ati aku....penat ja wat smuanya....

  • tpksa wat baru...gggrrrr...tambah memenatkn aku aawwww... oh mengapalah malang sungguh nasib aku bebelog ni....mengapa harus rosak....T I D A K!!!!!!!!!!! menjerit dengan sesungguhnya...



  • why must rosak ah belong.....penat ja wat cntk2....aaarrrgggghhhhh...tension la klo cam ni...

  • ta pa belog...ta sala kn kau pon...aku yg salah....pujok-pujok belog aku nih...




bai belog!!!!

take care....sleep nyenyak-nyenyak yah mlm ni....huhuhu...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Karena ku sanggup...











  • setelah puas becuti seminggu d kg....ari ni blk kk.....
tiba-tiba mlm ni rasa....................malas sgt2....mud ilg sekelip mata....n so on....sekecil apa pon pbuatan tu..its make me terasa sgt2...ta kira la apa pon...to me its same....same fo averything that i dont like it...

  • dgn bebekal kn hingus...sambil tarik-tarik....aku layan lagu ni....
  • hahaha...dun know y pick this song...just share it to yu all...hope like it...
  • lagu ni ble wat kn ingus betambah-tambah...


pesanan : i choose this song tonight bkn bmksd apa2....
just like tuk d dgr time tido2...........



Karena Ku Sanggup - Agnes Monica




Biarlah ku sentuhmu
Berikanku rasa itu
Pelukmu yang dulu
Pernah buatku

Ku tak bisa paksamu
‘tuk tinggal disisiku
Walau kau yang selalu sakiti
Aku dengan perbuatanmu
Namun sudah kau pergilah
Jangan kau sesali

http://hotliriklagu.com

Karena ku sanggup walau ku tak mau
Berdiri sendiri tanpamu
Ku mau kau tak usah ragu
Tinggalkan aku
Huuu.. kalau memang harus begitu

Tak yakin ku kan mampu
Hapus rasa sakitku
Ku ‘kan selalu perjuangkan cinta kita
Namun apa salahku
Hingga ku tak layak dapatkan kesungguhanmu
Tak perlu kau buatku mengerti
Tersenyumlah karena ku sanggup









miss him sgt2...wanna hear his voice...
tapi...ta pa la...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Aku masak ayam kicap....











  • okey, today aku dgn kerajinan tiba-tiba smgt mau msk...hahahaha...tah npa smgt plk mau bljr resepi yg btl ayam kicap ni....
  • before this aku masak cincai ja...buang bawang, buang ayam, buang minyak, buang kicap, sgla la aku buang dlm kuali...gaul skli..tgu msk...haaaaaa jd la aym msk kicap....cis skli mkn cam rasa bukan ayam..hahahaah..pdn muka aku...
  • let me teach yu all cara-cara n bahan tuk masak ayam kicap ni yah...

okey girls...sedia pkai epron...fo the boys guna ja tuala mandi tu....hahahahaa...


Bahan-bahan (5 orang)

5 ketul ayam
1 ulas bawang besar (dihiris)
3 ulas bawang putih (dihiris)
1 inci halia (dihiris)
1 batang serai (diketuk)
1 batang cili hijau (dipotong serong)
1 batang cili merah (dipotong serong)
1/2 cawan kicap (campur manis dan masin)
1 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil lada hitam
Garam dan kunyit



Cara-cara

- Gaul ayam dengan kunyit dan goreng sehingga hampir masak.
- Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih, halia dan serai sehingga layu.
- Masukkan kicap, sos tiram, lada hitam dan ayam. Goreng sehingga masak.
- Masukkan cili hijau dan cili merah.
- Siap untuk dihidangkan.



  • easy right??? yes....its so easy to cook ayam kicap...ni antara makanan febret aku nih...nyuuummmm....
  • dulu time skolah kat teknik duk hostel...asal blk kg aku msti mntk mak aku mskkn ayam kicap ni tuk aku before blk hostel semula...aku just suka mkn bila mak aku yg masakkan....sedap sgt!!!!!!!!

  • so now......aku pon dah pndai msk ni....mksd aku dah pndai msk yg sdp cam ni ha.....



ayam masak kicap yg aku masak tadi....


  • so kmuorg try ah msk ni....sure nak msk again n again g pas tu...hahhahahaa..
  • pada yg dah pndai msk tu....dont laugh to me keh....aku bkn ta pndai msk...just baru nak belajar msk ja...tuk masa hadapan kata kn...nak jd bini mitali....hahahahahha.....



☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Pen Drive Unik....











  • ari tu time round2 facebook..aku tjumpa 1 benda yg sgt2 unik bg aku...dlm alam semesta, benda tu la yg plg unik bg ku wat masa ni..hahahaha..kira jakun la juak nengok benda tu...trus rasa cam mau beli juak ni..hihihi..ngada2 sat...if ada bajet i will buy it..but now..hhmmmm...i have no money lah...ta ble bli....

  • ta pya panjang-panjang kn entry lah...melalut ja keja aku ni...
  • meh sini kmuorg tgk benda apa yg aku jakun sgt tu...




  • haaaa...unik kn pendrive ni...cam kad kredit...
  • n byk g gamba2 yg unik dari ni...
  • contohnya cam kat bawa ni:



pendrive yg d tempah costemer



  • pendrive ni ble tempah gamba kita sendiri awww...tu yg aku Semangat gileerrrr nak bnda ni juak...huhuhuu..arga bepatutan g tu....but its ok...next time i buy it...









☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Fo Him...Bintang Hati...











  • last week aku ngan tiba2nya bsemangat semangat yg sgt2 melampau...wanna know y aku smangat sgt2???? bcuz..............................my boipren yg sepet tuh ckp dia..................................blk sabah dah bulan ni...muuaaahhaahahhahaha...ketawa urg gilak nih....
  • so aku sgt2 la ta sbr tunggu dia blk.....hihihihi...smgt sgt2 dah ni...tda lg smangat dri aku ni...yg menunggu boipren yg tcinta blk...yg tcinta??????? cam ada ja boipren yg kurang d cinta kn..hihihi....tiada lah...his only one okey....gggggggrrrrrr jan mau menggatal kmuorg pkr len2 pulak....tendang tu kaki kamu laju2 baru tau..huh!!!!!!!!!!!
  • so ngan berbekalkan smgt yg bgtu smangat aku wat la 1 keja gilak..yg mmg gilak....gilak kah??????                    aku pon mengulangi keja gilak yg dah pena aku wat dulu bulan2 lepas...ia itu...jeng jeng jeng.........membuat benda ni ha......




bintang ati aku tuk my encik sepet


  • bepenat lelah aku wat benda ni awwww...just fo him ja la aku wat kn.....
  • aku pon ta sangka aku pandai gak menjait rupanya..perasan lebeh ja ni....
  • so.....now bintang ati ni dah pon siap...tu yg gedik-gedik tunjuk kat belog...nak kc tgk syg aku la konon...hahahahhaha....nak tunjuk bakat aku yg pandai menjait nih..hahahahahhahahahaha.....sah perasan sorg....
  • pedahal time mnjaitnya bukan main mengeluh.....skt pinggang lah, skt mata la, skt tangan la...smua lah aku adu kat dia...hahahahah.......sampai dia pon suru aku bhenti la jait bintang2 ati aku ni...tp ta mengalah ni...jait ja smpai siap...hahahahahah..
  • n now....this is it...Done....im done...hahahahhahahahahahahaha...ketawa nak mampos dah ni....kegembiraan...

this is fo yu sayang....jaga bintang ati cnta ni yah...jaga bagos2 tau...
penat cnta jait tuk sayang....


  • now ati aku dah puas....klo rjn nti nak jait g...hahahahha...
  • dah suka pulak main jait-jait ni....
  • look kaler dia g yg pink tu....wah....its pink keh....
  • i love it....

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

BOTM Edisi Oktober 2011: Nama Pura











  • okei...let me story about my nama purak...my full name is Laysia Julijin...my dad give it...
  • i dont know how can i get a nama purak yg sgt2 tda kaitan ngn diri aku ni...fo u all pengetahuan my nama purak PETET...ahhaahahahha..lawak bukan???????????? n i dont know sapa yg bg aku nama nih..my dan n my mom la myb kn..  ????? dlm kepala aku nih...               ggggrrrrrrr....dont u ever2 nak olok2 okei....
  • aku ta tau klo nama tu ada mksd...urg tuak dulu2 pgl aku sisip...cuz aku suka bsisip kat blkg peti ais bila nenek aku dtg umah....aku tkt tgk gigi dia yg itam tu...hahahahahah...
sisip is betapuk...something like that lah...hihihi...aku pon ta psti lah juak...
myb PETET tu sisip gak kotttt...i dont know la juak...





thats me baju caler merah..yg kecik2 tu..hahahaha..this is gamba adik beradik aku...

  • actually my sis-sis ngan abg aku pon ada gak nama yg lg lucu dri aku..hahahahahahah...klo aku mention kat blog ni abis la ada yg kena penangan dorg tuh....huhu scary awwww...so biar aku gtau nma aku ja la kn...nak tau nma purak dorg...just ask them la...hihihi..tu pon klo dorg nak gtau la kn...

  • n i have another 1 brother...but he is my little brother...
  • ggggrrrrrrrrrr...aku always majuk ngan mak aku cuz aku ada adek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! J E L E Z aawwww...





this my little bro.... BUNTAT nama dia...hahahahahaha..
lg funny nama dia dari nama aku kn kn..hahahahhahahahaa...

kitorg beza 17 tahun tau...

but i always sayang kat dia...
dia la kwn aku time cuti-cuti...
dia lahir pon aku org 1st dukung dia..perasan nih...
selen nurse ngan dokor serta mak aku lah...n my dad...
maknanya bkn 1st la tu kn..hiihihi..apa lah...
1st pas dia kena azan ole dad aku lah mksd aku tu...  -..-


  • back to my story about my nama purak...
  • smpai skrg nama aku still petet bila kena pgl ole my femly..ta kira d mna jua...ggrrrr...tu yg aku tention tu..kzen aku miah always pgl cam tu..wat malu juak la kadang-kadang kn..hihihihi..but its ok..
  • my boipren pon dah ikut2 pgl aku petet...ggrrrrr...
  • all my fren dari kecik pon pgl aku petet sbnrnya..hihihi....
  • but other people plez dont call my name petet...malu aaawwww...haahahahahahhaha...

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

Via Skype: Nak cita sal Syg aku nih....











  • beberapa ari ni kerap sungguh syg aku ajak bSkype...rindu tgk cnta la tuh..hahahahaa....ololo...
  • ngan bskype ni la juak membuatkn aku sungguh2 kurang tidur.... -..- 
  • ngantuk time keja...kain minggu lps ta cuci-cuci lg..buku log ta tulis pa-pa...sgt2 malas tuk wat keja akibat ngantuk...is is is byk sungguh keburukan akibat Skype ni...oleh itu adik2 yg d luar sana jan la melayan skype ni...boleh mbuatkn kita lalai awww....sok-sok jd penasihat jap..hihihi...
  • mata aku ni dah ampir2 menyerupai mata syg aku...hahahahaha..S E P E T ta lama ni....ta mo ta mo..ta mo jd sepet...




  • tapi kn................bes apa bSkype-Skype ni...syg aku pgl skaipetet...hahahahaha..maksudnya???????? ta boleh gtau...rasia kami tu...hohohohoho...
  • now pn tga bSkype2 nih...hahahaha...keja skype ja lah aku klo gini...ta pya mau praktikal2 bukak pc g...

  • wlaupon line kami sama-sama ta kuat...dia curik line strimix umah jiran..aku guna bb celcom yg dah lbeh limit..tapi kami still nak skype-skype juak...
  • tu ja la yg mbolehkn rindu kurang sikit..wlaupon sikit ja..hahahha..jadi la kn...dari ta kurang-kurang...
  • ala korg pon msti cam kami kn kn kn...ta ngaku la tuh...ggggrrrrrrrrr...

R I N D U ngn dia.....


d kala kami syiok2 bskype-skype...line bgitu dengki dengan kami...
tgk ni mukak-mukak stress syg aku bskype ngn line yg slow gilak...
hahahaha..pa sru curik g nun line jiran tu syg..hahahah...





sempat g dia memosing-mosing kn dirinya bila tau aku ambik gamba dia..hahaha..
sweet sgt2 syg aku nih..cam gula-gula gtu loh..hahaha..













nak cakap siket nih..to pembaca2 blog aku yg budiman or whatever lah....

this is my blog okey..suka2 ati aku nak bubuh cita pesonal ka apa kah...again..this my blog yah...
pada yg ta suka baca cita-cita sal bf blogger ka gf blogger ka pa ka...aku ta kata korg dengki..but dont baca lah bila ta suka..kn sng..yg smpai nak post entry kat blog kau kata ta suka blog yg suka cita sal cinta2 cam ni npa???? ta pya la baca..ta pksa kau pon nak baca kn kn...

pada yg suka sgt nak tau cita sal aku ngn bf aku ni..go on...aku ta kesah korg baca...malah aku say thank you g kat korg-korg...

n 1 thing...aku ngn syg aku ni dah 7 yers okey...just 2 yers separated yah...but still bhubung g...i know ta smestinya dia jadi lakik aku..but now we back dah nak dkt 9 bulan lah..so suka-suka aku la nak over syg dia, nak megah-megah kn couple ngn dia blk  or whatever lah...thats my urusan keh...

tq.. ^^


☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy