Puan Roy ♥ Cerita si Petet ♥: 12/05/13

my Future Baby....


 

Assalamualaikum....
long time no see my blog ni...ni pun berupdate sebab ada sorang hamba Allah yg mengingatkan tentang blog ini..tertanya-tanya juga d hati ini..kenapa blog aku tidak berupdate... busy ke????? tidak la sangat...cuma kadang aku terlupa yg aku punya blog untuk meluahkan isi hati..hahaha...
walaupun kurang pembaca tetapi ada juga la...yg curi-curi baca kan kan kan??? hahahhaa...(perasan)
mengenangkan tajuk yg aku taip terlebih dahulu itu bertajuk begitu mari lah aku menceritakan tetangnya...
actually aku sedih juga ramai kawan yg bertanya dah berisi ka??? bila dapat baby??? hello fikir aku ni kilang proses anak ka ha pas pas kawin terus beranak???? wait n see je lah (flip hair) hahahaa..no lah sebenarnya aku sedih...belum ada rezeki lagi...maybe Tuhan merancang untuk kami..Allah tahu keupayaan aku dan suami :')

nak d ceritakan...

begini ceritanya...

aku ni tidaklah suka sangat dengan budak-budak or baby-baby..tapi bila di fikirkan panjang...bila dah ada baby..tu baby aku..anak aku dan suami...ofcouselah suka sayang cinta setengah mati kottttt...dah namanya darah daging sendirikan..siapa tak sayang??? gila haram orang tidak sayang anak sendiri...

cuma sepanjang hidup aku ni tidaklah pernah berkasih sayang dengan anak orang lain...terutama adik aku..aku terajang keluar pintu seja dia tu (kidding)...anak buah aku semua aku bagi nangis teriak sampai cari mak mak mereka...jahat tidak aku???? korang bukan penilainya...Allah maha mengetahui..
aku punya satu ekor adik lelaki...ofcouse berekor..hahaha..umur baru 5 tahun 04 disember yg lalu...so aku rasa aku tak perlukan baby buat masa sekarang...aku dah ada baby besar kat rumah tu..payah mau jaga...kerenah fuhhh bukan main dajjal...geram aku...lagi lagi bila dia lari bagitau bapak aku yg aku cubit dia...kecik-kecik dah pandai mengadu...sepak kang...

tapi jauh d sudut hati ku ingin punya anak sendiri...i must have...nanti suami aku kawen lain..hahhahaa...dia tidak akan!!!!!! (kang ada yg merasa kaki aku nanti) dia suka sangat dengan baby-baby ni..kalau nampak baby macam nampak buku komik naruto dari awal sampai akhir tu ha...(entah bila cerita naruto tu berakhir)...so kami musti punya anak sendiri...bak kata my dad..musti..bukan mesti ya..musti..musti..tekan sikit mus tu..mussssti...ha gitu...

tapi bila d fikirkan balik..mampukah aku menjaga???? cukupkah ilmu d dada dan otak aku ni??? pandaikah aku???? cukup kuatkah fizikal dan mental aku???? no no no...saya 100% tidak yakin!!! tapi....saya mesti cuba!!! tidak ada orang yg beranak seja terus perfact jaga anak...mesti ada silap dan salah dia..mesti ada tekanan dan keluhan dia...tetapi ianya perlu di teruskan..itu suda menjadi tanggungjawab dia...seorang ibu perlu menjalankan tanggungjawab dia kepada setiap anaknya...
i hope i can be a good mom ever...for my baby soon (bila??? tu entah!!!!!)
saatnya pasti tiba...kami tidak merancang apa-apa..tunggu rezeki Tuhan kasi...ada ya syukur...tiada ya bersabar dan terus berdoa...moga d beri kesempatan sebelum usia tua ku...
please pray for me like u pray for Kuantan yg banjir tu ha..ok???? hhahaha...






Bakti
Arjuna
Fitri















kalau aku punya anak lelaki..fuuuhh akan ku kerjakan
pertama: Rambutnya...






Dear my future baby...engkau terimalah ibu mu seadanya..kerana ibu mu ini adalah manusia yg gila-gila..sinting otaknya...cacat kelaluannya..hina perbuatannya...pendek akalnya...ibu mu ini adalah sehina-hina manusia..

namun tetapi.....
ibu mu inilah yg akan memimpin tangan mu..mengajar mu untuk berdiri teguh..mengentalkan hati mu menempuhi dugaan dunia yg tertulis untuk mu...dan ibu mu ini lah yg juga akan mengizinkan mu menyium bau syurga...

dan....
ibu mu inilah ibu yg paling comel d dunia..ahhahahhaahhahaa...




* gambar juna curik dari si Google

☆☆☆ Terima Kasih Sudi Baca...Lain Kali Baca Lagi ☆☆☆

















 
Copyright © . All Right Reserved by Puan Roy